Salim Şen: ‘Hudut Namustur’ sözünü hangi suç kalıbına soktunuz?

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2021 Perşembe 2:25 pm - Güncelleme: 8 Ağustos 2022 Pazartesi 10:32 am

Betül Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası’nın bugünkü konuğu, avukat Salim Şen oldu. Programda, Adalet Bakanlığı’nın ‘Eşcinselliktir haramdır’ sözleri değerlendirildi. Şen, “Tüm eşcinseller de en az bu savunmayı yazanlar kadar eşittir” dedi.

Şen konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bir hukuk devletinde özellikle anayasal bir cumhuriyette, tüm vatandaşlar dinlerine, dillerine, ırklarına bakılmaksızın eşit bireylerdir. Bu ülkede yaşayan tüm eşcinseller herkesle eşittir ve anayasal haklarını kullanmaları gerekir. Bu ülke dini esaslar üzerinden yönetilmiyor. Ama Adalet Bakanlığı böyle bir savunma yazıyorsa daha da karanlık bir döneme gidiyoruz demektir” dedi.

Bu olayların ülkede gündem olması gerektiğini söyleyen Şen, “Yarın bir gün sokakta içkiyle dolaşamazsınız, yemek yiyemezsiniz… Bunun sonu yok. Bundan sonrası şeriat bir ülkedir. Laik bir ülkede herkes istediği gibi yaşar” dedi.

Türkiye’de yaşanan Afgan göçünden sonra birkaç gencin ‘Hudut Namustur’ pankartı astıkları gerekçesiyle gözaltına alınmalarını değerlendiren Şen şunları söyledi:

“Bir vatan sınırların içerisinde vatandır. Bir ülkenin, ulusun vatanını koruması onun birincil amacıdır. O vatanları elden gitmiş insanlar akın akın dünyanın her yerine yayılmaya çalışıyor. Elbette ki hudut korunması gereken en önemli değerdir. Hudut, vatan demektir. Hududu korumak bu ülkenin namusudur. Evinizi düşünün. Evinizin kapısı sizin sınırınızdır. Orası sizin özel alanınızdır, vatanınızdır” dedi.