Skandal! BioNTech aşısının 2. doz randevularına erteleme

Yayın tarihi: 28 Nisan 2021 Çarşamba 7:03 pm - Güncelleme: 29 Nisan 2021 Perşembe 12:04 am

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada BioNTech aşılarında ikinci dozun 6-8 hafta arasından yapılacağını duyurdu. BioNTech aşısının ikinci dozu için alınan randevular ertelenecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada BioNTech aşılarında ikinci dozun 6-8 hafta arasından yapılacağını açıkladı. Koca’nın açıklamalarının ardından Sağlık Bakanlığı yetkililerinin BirGün’e verdiği bilgiye göre, BioNTech aşısı için alınan ikinci doz randevular ertelenecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı ardından yaptığı konuşmada, ” Prof. Dr. Uğur Şahin hocamızın da görüşünü alarak BioNTech aşısının iki dozunun uygulanması arasındaki sürenin 6-8 hafta olarak uygulanmasına karar verilmiştir” açıklamasında bulundu.

Türkiye’de ilk defa Hindistan varyantı görüldü!

Sağlık Bakanlığı’nın duyurusu üzerine aşı için ikinci randevuyu alanlara SMS’ler gelmeye başladı:

Bilim Kurulumuz mevcut tecrübe ve kanıtlara dayanarak Covid-19 BionTech aşısının birinci doz ile ikinci doz arasındaki sürenin 6-8 haftaya uzatılmasının uygun olduğu yönünde karar almıştır. Bu itibarla yeni randevu planına göre randevunuzu yeniden planlayabilirsiniz.