DEVA Partisi’nden ÖİV tepkisi: İktidar vatandaşına acı reçete yazmaya devam ediyor

Yayın tarihi: 30 Ocak 2021 Cumartesi 4:52 pm - Güncelleme: 30 Ocak 2021 Cumartesi 4:53 pm

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, Özel İletişim Vergisi (ÖİV) oranının Cumhurbaşkanlığı kararıyla üçte bir oranında artırılmasına tepki gösterdi. Dalgın, “Kaynak arayışında iseler kendilerine tavsiyemiz tasarrufa önce kendi yüksek masraf kalemlerini kısarak başlamalarıdır” dedi.

DEVA Partisi Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Politikaları Başkanı Dalgın, iletişim vergisinin yüzde 7,5’tan yüzde 10’a yükseltilmesi kararını eleştirerek “Bilgi Çağı’nı önemseyen, bunun gerçek bir bekâ meselesi olduğunu anlayan yönetimler vatandaşın bilgiye erişimini ucuzlatmaya çalışır” dedi.

Dalgın’ın konuyla ilgili yazılı açıklaması şöyle:

“EKONOMİK KRİZİN CEZASI”

“İktidarın tek derdinin acı reçete olduğunu, ekonomik krizin cezasını vatandaşa kesmeye çalıştığını bir kez daha göstermiştir. Bir yönetimin önceliklerini anlamanın yegane yolu vergi politikasına ve harcama alanlarına bakmaktır. Mevcut hükümet, gerçek ve akılcı bir politikalar uygulamak yerine, vatandaşın omuzlarındaki yükü artırmaya devam etmektedir.

“BEKA MESELESİ”

Bilgi Çağı’nı önemseyen, bunun gerçek bir beka meselesi olduğunu anlayan yönetimler vatandaşın bilgiye erişimini ucuzlatmaya çalışır. İktidar esnafa, marketlere zam yapmayın derken, vatandaşına acı reçete yazmaya devam ediyor. Kaynak arayışında iseler kendilerine tavsiyemiz tasarrufa önce kendi yüksek masraf kalemlerini kısarak başlamalarıdır.”

Devletin kasası boşaldı! ÖİV’ye insafsız zam