‘Türkiye’de bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’

Yayın tarihi: 29 Temmuz 2020 Çarşamba 5:50 pm - Güncelleme: 29 Temmuz 2020 Çarşamba 5:51 pm

Sosyal medyaya ilişkin düzenlemeleri eleştiren İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan,”Bugün sabahın erken saatlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Türkiye’nin biraz daha karanlıklara doğru koşmasını sağlayan bir kanun teklifini kabul etti. Bu Türkiye’nin karanlıklara koşuşunun miladıdır. Bundan sonra hiçbir şey Türkiye’de eskisi gibi olmayacak” dedi.

Türkkan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında TBMM’de kabul edilen kanun teklifin ‘Türkiye’nin biraz daha karanlıklara doğru koşmasını sağlayacağını’ ifade ederek şunları söyledi:

Türkiye bu sabah daha karanlık uyandı! Sansür kabul edildi

“BUNU DÜNYADA UYGULAYAN ÜÇ ÜLKE VAR”

“Bu Türkiye’nin karanlıklara koşuşunun miladıdır. Bundan sonra hiçbir şey Türkiye’de eskisi gibi olmayacak. Kişisel özgürlükler, ifade özgünlüğü, Anayasanın kişilere verdiği her türlü özgürlüğün önünde engel koymakta hiçbir beis görmeyen Ak Parti dün en sonunda insanların nefes almak için son kale olarak baktığı sosyal medyayı kapattı. Bu nedir biliyor musunuz 4,5 saniye sonra ulaşan twiitiniz bundan sonra 8,5 dakikada gidecek, milyonlarca Twitter kullanıcısı olduğunu düşünürseniz bu bazen bir güne bile tekabül edebilecek.”

Türkkan, “Bu sadece biz kapatmıyoruz ama bazı kısıtlamalar getiriyoruz demenin Türkçesi. Bu Türkçe değil; bu Arapça, bu Çince, bu Korece. Yani dünyada bunu uygulayan üç ülke vardı Çin, Kuzey Kore ve İran dördüncü de Türkiye oldu. Türk milliyetçisi olarak Türkiye’ye yapılanların Türkiye’de yaşayanların hakkı olmadığını düşünüyorum. Bir şeyi unutuyorlar yasaklarla dünyada başarılı olmuş hiçbir iktidar yok. Göreceksiniz bu yasak iktidarın ömrünü daha da kısaltacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Sansür yasası neler getiriyor?

“ET YİYEBİLENLERE ZENGİN GÖZÜYLE BAKILIYOR”

Türkkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bayramlarda fakirler, garipler ve çocuklar sevindirilir, yardıma muhtaç kimselere yardım elleri uzatılır, yardımlaşma ve dayanışma tezahür eder. Maneviyatı, mutluluğu, huzuru ve bereketi paylaşırız. Bu yüzden, büyük sevinçleri bile “bayram etmek” ile ifade ederiz. Bu bayramda da milletimizin yüzü gülmedi. İstihdam yok, iş yok, aş yok. Hayat pahalılığı almış başını gitmiş. İnsanlar işsiz, faturalarını, kiralarını ödeyemez halde. Vatandaş endişeli, kara kara düşünüyor. Çocuklar arife günü için babalarının yolunu gözlüyor. Ama babaların elleri boş. Anneler bayram sofrası kurmak istiyor. Ama mutfaklar boş. Nereden bakarsak bakalım, ülkemiz fakirleşiyor, yoksulluk gittikçe artıyor. Fiyatlar aldı başını gitti. Et yiyebilenlere zengin gözüyle bakılıyor. Baklava, börek fiyatları el yakıyor. Evimde yapayım desen unuydu, yağıydı, şekeriydi… Bunları bir araya getirebilmek için de bir çuval para lazım. Meyve, sebze ateş pahası. Elektriği, suyu, yakacağı, çocukların masrafları, borç harç. Çalışan kesim bile sıkıntıdayken milyonlarca işsiz de cabası. Halleri perişan.”

Türkkan, Ekonominin iyiye gittiğine dair çizilen tozpembe tabloların gerçeği yansıtmadığı dile getirerek, şöyle konuştu:

“Bu sene kurbanlık fiyatlarına bakıyoruz, küçükbaş hayvan 800 TL ile 3.500 TL arası, büyükbaş hayvan ise 5 bin TL’den 30 bin TL’ye kadar çıkıyor. Ama bu bayram çok farklı, vatandaşın bırakın kurbanlık almayı, cebinde parası yok. Ekonomik nedenlerle son yirmi yılda aile başına en az kurbanın kesileceği bir bayram yaşıyoruz. Bu bayramda besicilerin de hali perişan. Kurban satışlarından hiç memnun değiller. Satamadıkları kurbanlıklar ellerinde kaldı.Çiftçinin hepsi zaten borçlu. Borcu olmayan çiftçi yok. Ya yem borcu var ya da kredi borcu. Bir torba yem 100 TL. Hayvanları sattıklarında bile 12 ay boyunca saman ve yemin fiyatını çıkaramıyorlar. Ne istiyor çiftçi, ne diyor besici? “Girdi maliyetlerine bir çare” diyor.Refah seviyemiz güya artacaktı. Yoksulluk azalacaktı. 2018 yılı Kurban Bayramı’nda açlık sınırı 1863 liraydı. Bu seneki Kurban Bayramı’nda açlık sınırı 2 bin 406 lira oldu. Dikkat ettiyseniz, 18 yıllık Ak Parti iktidarında yaklaşan her bayrama biraz daha fakir, biraz daha yoksul olarak giriyoruz.”

“TÜRKİYE 2023’Ü GÖREMEDEN SEÇİME GİDECEKTİR”

“Milletimize sözümüz olsun, hep söylüyorum Türkiye 2023’ü görmeden bir seçime gidecektir” diyen Türkkan, “Bir dahaki Ramazan’a daha huzurla, bir sonraki Kurban Bayramı’na daha afiyetle gireceğiz. Bir sonraki bayram milletimizin bereketini kaçıran Ak Parti iktidarı tarihe karışmış olacak” diye konuştu.