15 Temmuz gazisinden Hulusi Akar’a: Şimdi boş boş sallama

Yayın tarihi: 21 Aralık 2018 Cuma 5:02 am - Güncelleme: 21 Aralık 2018 Cuma 5:26 am

15 Temmuz gazisi emekli polis Fatih Eryılmaz da Hulusi Akar ile Özgür Özel arasında yaşanan polemiğe katıldı.

Sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan Eryılmaz, 15 Temmuz’da Emniyet’in karargahını nasıl savunduklarını anlattı ve “resimde işaret parmağını ileriye doğru göstermişsin. Sağ elin işaret parmağı ile tetik çekilir. FETÖ’cü teröristler geldiğinde senden, rütbenden ve taşıdığın üniformadan da Teröristlerin kafasına sıkman beklenirdi. Şimdi boş boş sallama” dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında FETÖ’cülerle mücadele ederken yaralanan ve 1,5 ay hastanede tedavi gören Emniyet Müdürü Fatih Eryılmaz, gazi olarak emekliye ayrılmıştı. Ergenekon kumpasında da hedef alınan Ertılmaz, 21 yıl Emniyet teşkilatı içinde Çevik Kuvvet ve Asayiş Şubesi Cinayet masasında görev yapmıştı.

İşte Eryılmaz’ın sosyal medyada paylaştığı Hulusi Akar mesajı:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Meclis’te muhalefetle girdiği polemikte “15 Temmuz’da o alçaklar kafama silah dayadılar, başımıza geçeceksin’ dediler. Önüme 2 sayfa metin koydular ‘oku’ dediler. Reddettim. Aranızda kafasında silah varken hayır diyebilecek kaç kişi var.” dedi.

Sayın Bakan şecaat arzettiğini düşünüyor sanırım. Ancak öyle değil. Benim öğrendiğim Türk’ün askerlik izzet ve Şeref’inde öyle değil en azından. Sayın Bakan askerliğini yapan her Türk bilir ki, askerde bırak tüfeğini, kepini kaybeden bir askerin başına neler gelir hepimiz biliyoruz. Hepimiz bu konudaki özlü sözlerin gölgesinde askerliğimizi yaptık. Hatırlatırım. Sen bir orduyu kaybetmişsin, karargahında esir düşmüşsün, boynuna kement geçirmişler bunları şecaat olarak sunabiliyorsun. Pes doğrusu.

49 yıl bu üniformayı giydiğini söylüyor Sayın bakan. İşte tam da bunu kastediyorum, tarihlerimiz denk düşüyor. Yaşadığımız FETÖ sızması 49/50 yıl öncesinde başlıyor. Bu sızmanın hiç farkına varmadınız mı? Vardıysanız vahim, varmadıysanız daha vahim.