Vaka sayısı 200 bini aştı… İran’da bir günde 147 kişi daha öldü

Yayın tarihi: 18 Mart 2020 Çarşamba 1:12 pm - Güncelleme: 18 Mart 2020 Çarşamba 2:23 pm

İran’da son 24 saatte yeni tip koronavirüs nedeniyle 147 kişi daha hayatını kaybetti, toplam can kaybı 1135’e yükseldi.

Dünya çapında bir krize dönüşen koronavirüs salgını yayılmaya ve can almaya devam ediyor. 200 bin vakaya ulaşan salgında dünya genelinde 8010 kişi hayatını kaybetti.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra hızla yayılan koronavirüs başta Avrupa’da olmak çok sayıda ülkede etkisini artırıyor. Çin’den iyi haberler gelirken, salgın başladıktan sonra açılan hastanelerden ikisinin kapandığı öğrenildi.

İşte dünya genelinde virüsle ilgili son veriler:

İTALYA

Çin dışında salgının en çok can aldığı İtalya’da ölü sayısı 2 bin 503 olarak duyuruldu. Toplam vaka sayısı 31 bin 506 olarak kayıtlara geçti.

İRAN

Şu ana kadar bu virüs nedeniyle tedavi gören 5 bin 710 kişinin iyileşerek hastanelerden taburcu edildiği bilgisini veren Reisi, halka zorunlu olmadıkça evden dışarı çıkmamaları uyarısını tekrarladı.

Çin ve İtalya’nın ardından en çok can kaybının yaşandığı ülke İran’da, virüs ilk kez 19 Şubat’ta Kum kentinde tespit edilmiş, ardından tüm eyaletlere yayılmıştı.

İSPANYA

Avrupa’da İtalya’nın ardından en çok kayıp veren ikinci ülke konumuna ulaşan İspanya’da toplam vaka 11 bin 826’ya, ölü sayısı ise 533 oldu.

FRANSA’DA HASTA TRANSFERİ

Fransa: Avrupa’da virüsün yayılma hızı İtalya ve İspanya’ya göre nispeten yavaşlayan Fransa’da son olarak açıklanan vaka sayısı 7 bin 730, ölü sayısı ise 175 olarak kayıtlara geçti. Fransız ordusu ülkenin güneyindeki durumu kritik olan hastaları, güneydoğudaki hastanelere transfer etmeye başladı.

ABD: Bir yandan ön seçimlerin devam ettiği ABD’de salgın yayılmaya devam ediyor. Son olarak 113 yeni vaka ve 7 ölüm gerçekleşirken, can kaybı 116’ya ulaştı.

BEBEKTE VİRÜS TESPİT EDİLDİ

Birleşik Krallık: Ada genelinde görülen vaka sayısı 1950’ye, ölü sayısı ise 71’e yükseldi. Norfolk’ta bir bebekte virüs tespit edildi.

Almanya: Ülkede 9 bin 367 vaka kayıtlara geçerken, 26 kişi de hayatını kaybetti.

BELÇİKA’DA ÜLKE GENELİNDE KARANTİNA

Belçika: Ülke genelinde karantina kararı alındı. Marketler, eczaneler ve bankalar dışındaki tüm iş yerleri kapatılırken, diğer meslek grupları evden çalışacak. Belçika’da 1243 vakada 10 hasta hayatını kaybetti.

UKRANYA’DA İKİNCİ ÖLÜM

Ukrayna’da koronavirüs (Covid-19) nedeniyle 33 yaşındaki bir kadın hastanın hayatını kaybettiği bildirildi. Böylece ülkede virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 2’ye yükseldi.

Ukrayna’da koronavirüsten ikinci ölüm

İSRAİL

İsrail Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkede 13 kişide daha Covid-19 tespit edildiği ve toplam vaka sayısının 337’ye yükseldiği belirtildi.

İsrail’de iki bakana koronavirüs karantinası!