Bakanlığa bağlı Marmaray’da sessiz sedasız zam

Yayın tarihi: 10 Şubat 2020 Pazartesi 10:57 am - Güncelleme: 10 Şubat 2020 Pazartesi 1:33 pm

Marmaray geçiş ücretlerine gece yarısından itibaren zam yapıldı. UKOME tarafından metro, metrobüs ve İETT ücretlerine yapılan yüzde 35 zam uygulamasını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı olan Marmaray için de gece 00.00’dan itibaren zam yapılarak uygulamaya aldı. Buna göre 1 ila 7 istasyon tam geçişi 2.60 TL’den 3,5 TL ‘ye yükseltildi. 1-43 istasyon arası geçiş 7.75 TL oldu.

 

Marmaray geçiş ücretlerine gece yarısından itibaren zam yapıldı. UKOME tarafından metro, metrobüs ve İETT ücretlerine yapılan yüzde 35 zam uygulaması Marmaray geçişleri için de gece 00.00’dan itibaren yürürlüğe alındı. Buna göre 1 ila 7 istasyon tam geçişi 2.60 TL’den 3,5 TL ‘ye yükseltildi. 1-43 istasyon arası geçiş 7.75 TL oldu.

Demiryollarından yüzde 238’lik zamma ‘adalet’ savunması

ZAM YOK DEMİŞLERDİ

İktidara yakın haber sitelerinde İstanbul’da ulaşıma yapılan zam sonrası Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı olan Marmaray için zam yapılmayacağı duyurulmuştu, fakat gece saat 00:00 itibari ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı olan Marmaray’da da geçiş ücretlerine zam yapıldı.

SOSYAL MEDYA’DA TEPKİ

İBB’nin aldığı zam kararı sonrası, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı olan Marmaray’a da sessiz sedasız zam yapılması sosyal medya da tepkilere neden oldu.

İstanbul’da ulaşım zammı başladı

ULAŞTIRMA BAKANLIĞINDAN ZAM AÇIKLAMASI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Marmaray zammına ilişkin açıklama geldi. Bakanlık zammın İBB tarafından yapıldığını söyledi.

Bakanlığın açıklaması şu şekilde::

  • · İstanbul’da şehiriçi toplu ulaşım ücret tarifeleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı başkanlığında toplanan Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) kararları doğrultusunda yürütülmektedir.
  • · İBB Başkanlığındaki UKOME tarafından bugün itibariyle geçerli olmak üzere İstanbul’da tüm şehiriçi toplu ulaşım hizmetlerine yüzde 35 oranında zam kararı alınmıştır.
  • · Söz konusu karar çerçevesinde ortak kart kullanılan İETT otobüsleri, metro hatları, tramvaylar ve Marmaray’da yüzde 35 oranındaki zam, İBB tarafından uygulanmıştır.
  • · Görüldüğü üzere Marmaray’da ulaşım hizmetlerine yapılan yüzde 35 oranındaki zam, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yönettiği Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin kararıyla İBB tarafından uygulanmaktadır.