963. haftada gözaltına alınan Cumartesi Anneleri serbest bırakıldı!

Yayın tarihi: 9 Eylül 2023 Cumartesi 3:02 pm - Güncelleme: 9 Eylül 2023 Cumartesi 5:11 pm

Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’nda gerçekleştirmek istediği basın açıklaması, 963. haftada da engellendi. Cumartesi Anneleri ve hak savunucularından gözaltına alınanlar serbest bırakıldı.

Cumartesi Anneleri’nin 1995 yılından bu yana Galatasaray Meydanı’nda düzenlediği oturma eylemi ve basın açıklaması bu hafta da engellendi. En az 20 kişi polis ablukasının ardından gözaltına alındı.

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 1995 yılından bu yana İstanbul’daki Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri ve hak savunucuları, adalet arayışlarının 963. haftasında da İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince engellendi.

962’inci haftada da gözaltına alınan Cumartesi Anneleri serbest bırakıldı

Cumartesi Anneleri Twitter’dan yaptığı paylaşımda en az 20 kişinin gözaltına alındığı aktarıldı.

Öte yandan Hasan Ocak’ın abisi Ali Ocak, darp edilerek ve ters kelepçe takılarak gözaltına alındı.

 

SERBEST BIRAKILDILAR

Cumartesi Anneleri daha sonra Twitter’dan yaptığı paylaşımla gözaltına alınanların serbest bırakıldığını duyurdu.

Paylaşımda, “Cumartesi Anneleri 963. hafta buluşmamızda hukuksuzca gözaltına alınan 19 arkadaşımız, 4.3 saat sonra Galatasaray Meydanı’na uzak 2 farklı hastaneden serbest bırakıldı. Anayasa, hukuk, adalet tanımayan, devletin kurumsal yapısını darmadağın eden bu anlayışa boyun eğmeyeceğiz” ifadeleri kullanıldı.