92 yaşındaki kadına yapılan şiddet kamerada

Yayın tarihi: 12 Mart 2022 Cumartesi 2:50 pm - Güncelleme: 12 Mart 2022 Cumartesi 2:52 pm

İstanbul Beşiktaş’ta 92 yaşındaki emekli hemşire Semahat Lenk, bakıcısı tarafından darp edildi. Kadının yardım çığlıkları bir mahalle sakini tarafından cep telefonu kamerasına kaydedildi. Yabancı uyruklu bakıcı, komşuların tepkisine cevap vererek, “Çağırın polisi” dedi.

Almanya’dan Türkiye’ye 15 yıl önce dönüp yerleşen 92 yaşında emekli hemşire Semahat Lenk, sağlık sorunları ve yaşı sebebiyle yaklaşık 1 yıl önce İstanbul Beşiktaş’taki evinde yabancı uyruklu bakıcısıyla yaşamaya başladı.

Konaklar Mahallesi’ndeki evinde, geçtiğimiz hafta çarşamba günü bakıcısı tarafından şiddet gören Semahat Lenk’in, çığlıkları komşularının dikkatini çekti. Evin balkonunda Semahat Lenk’i döven bakıcının görüntülerini kaydeden komşuları, polise de ihbarda bulundu. Mahalle sakinlerinin sözlü tepkisi karşısında hakeret ederek karşılık veren bakıcının, yarı çıplak haldeki görüntüsü de dikkat çekti.

KOMŞULAR HABER ETTİ YEĞENİ İLGİLENMEDİ

Başından yaralanan kadın ise tedavi için hastaneye kaldırıldı. Gözaltına alınan bakıcının çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandığı öğrenildi.

Mahalle sakinlerinden Gizem Erdoğan, yaşlı kadının çığlık seslerini bir süredir duyduklarını ve kadının yeğenine haber verdikleri halde ilgi göstermediğini açıkladı.

Erdoğan, “Defalarca haber göndermemize rağmen ne aradı ne sordu. Sürekli sesler, bağırış sesleri duyuyoruz. Arsızca, aşağılıkça bir darp olayı var. Hem teyzeyi soyuyor hem de kendisi soyunuyor. Cinsel istismar da var bu olayın içerisinde. Çok kötü bir şekilde yaşlı kadının kafasına vurdu, yaralandı. Herkese meydan okudu. Bakıcı tutuklandı ama, akıbetini bilmiyoruz. Ben yetkililerden rica ediyorum bu işin peşini bırakmasınlar” dedi.

Erdoğan kadına şiddetle övündü! Şiddet merkezlerinden 1 milyon vatandaş yararlandı