8 yıldır geleni gideni olmayan binanın bir dairesinde 76 seçmen kaydı var

Yayın tarihi: 15 Ocak 2019 Salı 10:14 pm - Güncelleme: 15 Ocak 2019 Salı 10:15 pm

31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken, Van’ın Erciş ilçesinde kapısı zincirli boş bir askeri lojmanda 76 askerin seçmen olarak kaydının olduğu ortaya çıktı

Van’ın Erciş ilçesi Adnan Menderes Mahallesi’nde Erciş Depremi sonrası askeri lojman olarak kullanılmak üzere ayrılan fakat 8 yıldır boş olan binanın 1 nolu dairesine, 76 askerin seçmen kaydının olduğu ortaya çıktı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, HDP Erciş İlçe Yönetimi’nin itiraza yetkili kişileri tarafından duruma ilişkin Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) itirazda bulunuldu. HDP, fotoğraflara da yer verdiği itirazında şu ifadelere yer verdi:

“Van ili Erciş ilçesi Adnan Menderes Mahallesi 1 Çıkmaz Sokak Kapı No:2 Daire:1 adresinde yayınlanan listeleri kontrol ettiğimizde 76 Seçmen bulunmaktadır. Adrese dayalı belirtilen adresin askeri lojman olarak görüldüğü ve 4 katlı apartmanda bulunan 16 dairede de yaşayan kimsenin olmadığı tespit edilmiştir. Buna rağmen yayımlanan listeye göre 31 Mart seçimlerinde 76 askeri personelin oy kullanacağı bilgisi listelerde yer almaktadır. Askıda bulunan seçmen kütüklerinde yukarıda belirtilen yanlışlıkların 298. sayılı yasanın 122. Maddesi gereği itirazımızın kabulü ile listenin düzeltilmesi ve sonucun tarafımıza bildirilmesini dileriz.”