7 ildeki bazı taşınmazlar özelleştirilecek: Kanal İstanbul detayı

Yayın tarihi: 13 Temmuz 2021 Salı 10:55 am - Güncelleme: 13 Temmuz 2021 Salı 11:20 am

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, 7 ildeki 13 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirilecek. Özelleştirilecek alanlar arasında Kanal İstanbul’a yakınlığıyla dikkat çeken sanayi bölgesindeki 15 bin metrekarelik gayrimenkul de bulunuyor.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre Ankara, İzmir, Tokat, Yozgat, Diyarbakır, İstanbul ve Nevşehir’deki 13 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirilecek.

Başkanlığın Resmi Gazete’de yayımlanan ilanına göre, söz konusu taşınmazların satışına yönelik pazarlık usulüyle ihale yapılacak. İhalelere katılacak teklif sahiplerinin her bir taşınmaz için ayrı ihale şartnamesi alması, teklif sunulması ve teklifle şartnamede istenilen belgeleri ÖİB’e elden teslim etmesi gerekecek.

Taşınmazlar için geçici teminat bedelleri 20 bin lira ile 4 milyon 500 bin lira arasında değişiyor. Ankara, İzmir Tokat ve Yozgat’taki 5 taşınmaz için 25 Ağustos’a, Ankara, Diyarbakır, İstanbul ve Nevşehir’deki 8 taşınmaz için 1 Eylül’e kadar teklif verilebilecek.

ARAZİLER SANAYİ BÖLGESİNDE YER ALIYOR

4 milyon 500 bin TL geçici teminat talep edilen bir gayrimenkul, İstanbul Arnavutköy ilçesindeki Ömerli Mahallesi’nde yer alıyor. Tapu kayıtları incelendiğinde arazinin sanayi bölgesinde yer aldığı görülüyor.

15 bin metrekare alana sahip ve sanayi içerisinde yer alan bölge Kanal İstanbul’un yapılması planlanan alana yakınlığı ile dikkat çekiyor. Resmi Gazete’de yer alan ilana göre, özelleştirilecek taşınmazlar şöyle:

Saray’dan deniz kıyısında kamuya ait ne varsa satma kararı