7 ayda icralar bir milyona dayandı!

Yayın tarihi: 19 Eylül 2022 Pazartesi 5:57 pm - Güncelleme: 19 Eylül 2022 Pazartesi 5:57 pm

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu yılın ilk 7 ayında yaklaşık 1 milyon kişinin icralık olduğunu açıkladı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP Genel Merkezi tarafından hazırlanan “Haftalık Ekonomi Raporundan” derlediği veriler üzerinden açıklamalarda bulundu. Ömer Fethi Gürer, yılın ilk 7 ayında ayında 538 bin 254’i kredi kartı borcu, 659 bin 89’i de tüketici kredisi olmak üzere toplamda 966 bin 463 kişinin borcunu zamanında ödeyemediği için icra takibine uğradığını söyledi.

“YOKSULLUK YAYGINLAŞIYOR”

İcra takibi sayısının sürekli arttığını, vatandaşın gıdaya erişimde zorlandığını, dar ve sabit gelirlinin ise konut sahibi olmasının artık olanaksız hale geldiğini vurgulayan Gürer, ”İcra ve borçlanma artıyor. yoksulluk yaygınlaşıyor. Dar ve sabit gelirli ekmeği her geçen gün küçülüyor. Lokmaya doğru iniyor. Ailece çalışarak yaşama tutunmaya çalışanlar dahi sağlıklı beslenmeden uzaklaşıyor ” dedi.

Öte yandan önceki yıllarda takibe alınarak icraya verilen kişi sayısının temmuz sonu itibari ile 4 milyon 144 bin 303 kişiye ulaştığını belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bankalara kredi kartı ve tüketici kredisi borcu bulunan vatandaş sayısının 36 milyon 362 bin kişiye yükseldiğine dikkat çekti.

İcra dairelerindeki dosya sayısı 25 milyona ulaştı