6’lı ittifak oluşturan Erdoğan: “Karşımıza 7’li ittifak çıkardılar”

Yayın tarihi: 17 Nisan 2023 Pazartesi 6:16 pm - Güncelleme: 17 Nisan 2023 Pazartesi 6:21 pm

Yeniden cumhurbaşkanı seçilebilmek için 6’lı ittifak oluşturan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Halklarının her kesiminin bir araya geldiği Millet İttifakı için “karşımıza 7’li ittifak oluşturdular” ifadelerini kullandı.

Hizbullah’ı terör örgütü olarak tanımayan HÜDA PAR’ı ve 6284 sayılı ailenin korunması ve kadına şiddetin önlenmesi kanunun kaldırılmasını isteyen Yeniden Refah Partisi’nin resmen Cumhur İttifakı’na katılmasıyla Türkiye tarihinin en karanlık ittifakı kurulmuş oldu. Cumhur İttifakı, AKP,  MHP, BBP, HÜDA PAR, Yeniden Refap Partisi ve DSP ile birlikte 6 siyasi partiden oluştu.

HÜDA-PAR ile Bahçeli aynı sahneyi paylaştı

AKP’li Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kendisini aday gösteren ittifakın Cumhur İttifakı’nın 6 partiden oluştuğunu görmezden gelerek Millet İttifakı’nı hedef aldı. Erdoğan Millet İttifakı için, “Karşımızda 7’li bir ittifak oluşturdular. Kendi iç sıkıntılarını çözmekten aciz 7 Cumhurbaşkanı yardımcısından habersiz adım atmayacakmış. Böyle devlet yönetimi olur mu?” ifadelerini kullandı.