Şair Ataol Behramoğlu 65 yas üstü yurttaşların eylemine destek verdi: Bu bir insanlık suçudur

Yayın tarihi: 19 Şubat 2021 Cuma 7:55 pm - Güncelleme: 19 Şubat 2021 Cuma 8:01 pm

65 yaş üstü emeklilerin ulaşım yasaklarını protesto edildiği basın açıklamasına Şair Ataol Behramoğlu da video konferansla katıldı. Behramoğlu, 65 yaş ütüne uygulanan yasakların insanlık suçu olduğunu söyleyerek tepki gösterdi. 

Emekliler ve 65 yaş üstü yurttaşlar, yaşam koşullarının giderek kötüleşmesine ve artan yasaklara karşı protesto eylemi yaptı. Pandemi sürecinde uygulanan yasakların kaldırılması, ekonomik ve sosyal hak kayıpları önlenmesi için Kadıköy İskele meydanında basın açıklaması düzenledi, basın açıklamasına Şair Ataol Behramoğlu da destek verdi.

Eylemi organize eden İstanbul Emekli Sendikaları Eylem Birliği Koordinasyonu, salgın koşullarında 65 yaş üçün uygulanan yasak ve kısıtlamaları ayrımcılık olarak nitelendiriyor. Yasak ve kısıtlamaları insan hak ve özgürlüklerine aykırı, aynı zamanda akıl ve bilim dışı olarak niteleyerek bunlara son verilmesini istiyor.

DİSK Emekli Sen, Tüm Emekliler Sendikası ve Emekliler Dayanışma Sendikasına bağlı şube ve temsilcilikleri tarafından kurulan İstanbul Emekli Sendikaları Eylem Birliği Koordinasyonu çağrısıyla saat 11.30’da bir basın açıklaması yaptı.

Salgında 65 Yaş üstü yurttaşlara uygulanan adil olmayan yasak ve kısıtlamaların sona ermesi, yaşlı ve emeklilerin insan onuruna yakışır koşul ve olanaklarla yaşaması temasıyla düzenlenen eyleme emek ve meslek örgütleri, demokratik siyasi kurumlar, emekli yurttaşlar da katıldı.