İşte mutluluğun ve umudun fotoğrafı. Kurtarma ekibinin elini sımsıkı tutan Elif’in minicik eli

Yayın tarihi: 2 Kasım 2020 Pazartesi 8:18 am - Güncelleme: 2 Kasım 2020 Pazartesi 4:36 pm

İzmir’de meydana gelen 6.9’luk depremde yıkılan Doğanlar Apartmanından 65 saat sonra çıkartılan Elif Perinçek’in kurtarma görevlilerinin elini tuttuğu fotoğraf gündem oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin koca, Elif’in sağlık durumu ile ilgili bilgi paylaştı. koca, “Enkaz altında uzun süre hareketsiz kaldığı ve sıkıştığı için yoğun bakımda takip ediliyor.” ifadesinde bulundu.

İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen depremde yıkılan Doğanlar Apartmanı’nda kurtarma çalışmaları sürerken, enkaz altında olan 3 yaşındaki Elif Perinçek’in yakınlarının umutlu bekleyişi devam ediyordu. Çalışmaların 65. saatinde aramaların devam ettiği 8 binadan biri olan Doğanlar Apartmanı’ndan 3 yaşındaki minik kız sağ olarak kurtarıldı.

Türkiye’yi sevinç gözyaşlarına boğan Elif Bebek’ten hastanede ilk görüntü. Herkese el salladı

ANNESİ VE İKİ KARDEŞİ SAĞ KURTARILMIŞTI

Apartmanın enkazı altında kalan Seher Dereli Perinçek ile 10 yaşındaki ikizleri Ezel ve Elzem yaralı olarak kurtarılmış, oğlu Umut’un ise cansız bedenine ulaşılmıştı.

Üç yaşındaki Elif’i enkazdan kurtaran görevli, o anları gözyaşları içinde anlattı

TEDBİR AMAÇLI YOĞUN BAKIMDA

Sağlık Bakanı Fahrettin koca, Elif’in sağlık durumu ile ilgili bilgi paylaştı. koca, “Enkaz altında uzun süre hareketsiz kaldığı ve sıkıştığı için yoğun bakımda takip ediliyor.” ifadesinde bulundu.

‘PARMAĞIMI TUTTU, HİÇ BIRAKMADI’

İzmir’de depremden 65 saat sonra 3 yaşındaki Elif’i kurtaran ekipten Muammer Çelik, “Elif benim parmağımı bir tuttu… Yüzünü temizledim, tozunu aldım. Bir arkadaşımla beraber aldık, parmağımı tuttu, hiç bırakmadı sağlık kabinine gidene kadar. O çocuk yaşamayı sonuna kadar hak ediyor…” dedi.

Kahraman itfaiyeci Muammer Çelik o anları anlattı: Elif parmağımı bir tuttu, hiç bırakmadı

‘ELİFİN GÜLÜŞÜNÜ GÖRÜNCE GÖZYAŞLARIMIZI TUTAMADIK’

İBB İtfaiye Müdür Yardımcısı Ahmet Yavuz, ümitlerin azaldığı bir anda Elif’in gülüşünü gördükten sonra gözyaşlarını tutamadıklarını belirtti. Yavuz, “Enkazdan çıkarırken Elif, İBB İtfaiyesinden Muammer Çelik arkadaşımızın parmağını sıktı. O sırada hemen bir yoğunlaşma yaşandı. Gözleri açıktı ve kolları oynuyordu. Elif’in gülüşünü gördükten sonra mutluluktan gözyaşlarımızı tutamadık. Buradaki tüm çalışma arkadaşlarımız kahramanlık hikayesi yazıyor. Yemeden içmeden tüm Türkiye’ye umutlu, mutlu, güzel haberler vermeye çalışıyoruz” dedi.

“BULUNDUĞU YERDE BETON BLOKLAR VARDI”

Minik kızın dayısı Özgür Dereli, “Kardeşim ve iki yeğenimin sağlık durumları iyi. Ancak Umut’umuzu kaybettik. Elifimiz ise hala enkazın altında. Bulunduğu yerde beton bloklar olduğu için ekipler oldukça hassas bir çalışma yürütüyor. O yüzden henüz ulaşamadılar. Binanın sol tarafta rahatlıkla çalışabiliyorlar. Ancak 3’üncü ve 4’üncü katlarda insanlar zarar görmesin diye dikkatli davranıyorlar. Elif’imizden umutlu haberler bekliyoruz, ancak her geçen dakika tedirginliğimiz artıyor. AFAD ekipleri de sık sık gerekli bilgilendirmeleri yapıyor. Biraz daha zaman alacak çünkü beton bloklar ekipleri zorluyor. 3 yaşındaki bir çocuk ne kadar dayanır bilmiyorum ama biz dayanmak zorundayız. Elimizden dua etmekten başka bir şey gelmiyor” demişti.

Depremden 33 saat sonra mucize kurtuluş

İŞTE HASTANEDEN ELİF’İN İLK GÖRÜNTÜSÜ

65 saat sonra enkazdan çıkarılan 3 yaşındaki Elif Perinçek’in hastane odasından ilk görüntülerini TRT çekti. İzmir’deki Doğanlar Apartmanı enkazından yaklaşık 65 saat sonra 3 yaşındaki Elif Perinçek, yaralı çıkarıldı.