50+1 yandaş medyayı da karıştırdı! Suçu sisteme at, rahatına bak, oh ne ala

Yayın tarihi: 18 Kasım 2021 Perşembe 11:16 am - Güncelleme: 18 Kasım 2021 Perşembe 11:16 am

AKP’li Cemil Çiçek’in başlattığı, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin sert çıktığı 50+1 tartışması yandaş medyaya taşındı. AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak yazarı Yücel Koç 50+1 tartışmaları üzerinden AKP’ye göndermede bulundu.

Yazısında başkanlık sisteminin “Son örneğini 7 Haziran 2015 seçimlerinde gördüğümüz ‘koalisyon’ bunalımını, zayıf iktidarları bir daha yaşamayalım diye” getirildiğini öne süren Koç, 50+1’in de “Bu gücü yönetecek insan da milletin en azından yarısının oyunu alabilecek nitelikte bir kişi olsun, çapsız biri hasbelkader o koltuğa oturamasın” diye getirildiğini kaleme aldı.

Koç’un yazısının ilgili bölümü şöyle:

“AK Parti içerisindeki mızırdanmaya gelelim… 2019’da İstanbul ve Ankara gibi şehirleri kaybetmeniz de 50+1 yüzünden mi olmuştu?

Suçu sisteme at, rahatına bak, oh ne âlâ! Bu arada kimin ayağını kaydırıp da yerine oturabilirim, onu kovala!

Bizim gibi kaç kişi gazete köşelerinde, ekranlarda, sosyal medyada ‘dava adamlığı’nı kaybetmeme çağrısı yapmıştır, Allah bilir…

Bunun mesuliyetini, vebalini, ülkemize ve umut olduğumuz coğrafyalara vereceği zararı anlatmaya çalışıyoruz ama ne fayda! Parti içindeki ‘dadanmışları’ temizleyememek bir yana, sandıkları koruyamadığınızı kendiniz itiraf etmediniz mi? CHP’liler gece yarısı adliye açtırıp, beş hâkimi adliyeye getirtip kararlar aldırırken, siz sandıkların yüzde 10’unu zar-zor yeniden saydırabildiniz, değil mi?

Bu kadarla bile 28 bin oy farkı 13 bine inmişken, geri kalan yüzde 90’ı saydırabildiniz mi? Bunu yaptıramayıp yeniden seçim kararı alınınca neler olacağı belli değil miydi? Haydi bunu da geçtim, 2019’dan bu yana parti içinde ‘halka daha yakın olma, kendini anlatma, vatandaşı ikna etme, birlik-beraberlik içerisinde aynı hedefe yürüme, gönül alma ve seçim kazanma hırsı’ adına ne değişti?

Başkanlık sistemi ‘Her şeyi Başkan yapsın. Bana da ne söylerse onu yapayım’ demek değildi.

Suçu sisteme atmadan önce, kimse kusura bakmasın, önce dönüp kendine baksın”

Özgür Özel: 50+1 Erdoğan’ın ayağına pranga olmuştur

Erdoğan 50+1’de topu Meclis’e attı