50 binden fazla insanımızı yitirdiğimiz depremin gölgesinde buruk bayram

Yayın tarihi: 21 Nisan 2023 Cuma 12:00 am - Güncelleme: 21 Nisan 2023 Cuma 9:32 am

Ramazan Bayramı Kahramanmaraş merkezli depremlerde on binlerce vatandaşımızı yitirmemizin gölgesinde buruk geçiyor. Bununla birlikte Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimine kısa bir süre kalması nedeniyle siyasiler bayram programlarını da seçim çalışmaları odaklı planladı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6’lık depremlerde 50 binden fazla insan yaşamını yitirdi. Depremzedeler sabahın erken saatlerinde kaybettikleri ailelerinin mezarlarına gittiler.

Depremde annesini ve babasını kaybettiğini belirten bir vatandaş “Annemi babamı kaybettim. El öpecek kimsemiz yok, ne yapacağımız bilmiyoruz. Bayram namazımızı kıldık şimdi mezarlığa ziyarete gideceğiz” dedi.

MİLLET İTTİFAKI DEPREM BÖLGESİNDE

Kemal Kılıçdaroğlu, ittifakı oluşturan liderler ve iki büyükşehir belediye başkanı bayramın ilk günü 8 ayrı kentte, deprem bölgesinde olacak. Kılıçdaroğlu liderlerle canlı bağlantı yapacak.

Millet İttifakı, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde de sahada olacak. Depremden etkilenen kentlere çıkarma yapacak olan siyasi parti liderleri burada kılacakları bayram namazlarının ardından çadırlarda yaşayan depremzedeleri ziyaret edecek.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bayramın ilk günü depremden en çok etkilenen kentlerden Adıyaman’da olacak. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener Malatya’da, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Diyarbakır, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Adana, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Nurdağı Gaziantep, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da Osmaniye’de bulunacak. Seçimin kazanılması halinde cumhurbaşkanı yardımcısı olacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Hatay’da, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise Kahramanmaraş’ta bayramın ilk gününde programlara katılacak.

MHP açılışa katıldığı HÜDA PAR’la bayramlaşmayacak