5 yaşındaki çocuk saatler sonra fosseptik çukurunda bulundu

Yayın tarihi: 14 Şubat 2024 Çarşamba 3:08 pm - Güncelleme: 14 Şubat 2024 Çarşamba 3:08 pm

Aydın’ın Köşk ilçesine bağlı kırsal Sarıçam Mahallesi’nde 5 yaşındaki çocuk, yaklaşık 7 metre derinliğindeki fosseptik çukurunda bulundu.

Samsun’da Ayşin-Yasin Doğan çiftinin 5 yaşındaki çocukları, arkadaşları oyun oynadığı sırada bir anda ortadan kayboldu. Bir müddet sonra Aras’ın kaybolduğunu fark eden köylüler çevrede aramalarına rağmen çocuğu bulamayınca jandarmayı arayıp yardım istedi. Kısa sürede bölgeye gelen Köşk Jandarması köyde yaptığı alan taramasında 5 yaşındaki çocuğun kullanılmayan bir fosseptik çukurunun açık kalmış bölümünden içeriye düştüğünü tespit etti.

4 yaşındaki çocuk 11 yaşındaki ablasını bıçakladı

5 SAAT MAHSUR KALDI

Bu arada durum AFAD ve İtfaiye ekiplerine de haber edildi. Zaman kaybetmemek için adeta ölümü göze alan jandarma 7 metre derinliğindeki çukura tahta merdivenlerle inip küçük çocuğu fosseptik çukurundan çıkarmayı başardı. Yaklaşık 5 saat fosseptik çukurunda mahsur kalan ve aşırı korkup üşüdüğü için konuşmakta güçlük çeken küçük çocuk, tedbir amaçlı Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Çocuk burada yapılan tetkiklerin ardından sağlık durumunda herhangi bir sıkıntı görülmeyince taburcu edildi.

Yaklaşık 5 saat boyunca çocuğu bulmak için seferber olan köylüler ve ailesi küçük çocuğu bulup çıkaran jandarma ekiplerine teşekkür ettiler. Bir günde acının da sevincin de en büyüğünü yaşayan Anne Ayşin Doğan’ın, oğluna kavuştuktan sonraki mutluluğu görülmeye değerdi.

Kaynak: TELE1