472 yıllık tarihi camiye takılan klimaya tepki yağdı
9 Ağustos 2020 Pazar

İstanbul’daki tarihi Mihrimah Sultan Camii’nin bacalarına monte edilen klimaların görüntüsü sosyal medyadan tepki çekti.
İstanbul’un önemli kültür ve turizm varlıklarından biri olan Mihrimah Sultan Cami Külliyesi’nin bacalarına monte edilen klima ünitelerini görenler şaşkına döndü. Klima ünitelerinin monte edildiği külliyenin bacaları havadan görüntülendi. Görüntüler, sosyal medyadan tepki aldı.
1548 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından kızı Mihrimah Sultan adına, Mimar Sinan’a yaptırdığı Mihrimah Sultan Camii’nin bacalarına asılan klima üniteleri, tarihi dokuya zarar verdiği ve görüntü kirliliğine neden olması sebebiyle sosyal medya üzerinde tepkiye yol açtı.
SOSYAL MEDYADAN TEPKİ
Klima üniteleri külliyenin tarihi dokusuna zarar verirken, vatandaşlar tarafından sosyal medya üzerinde bu tür tarihi yapıtlarda gerçekleştirilen çalışmalarda daha dikkatli olunması, tarihi dokuya zarar verilmemesine önem gösterilmesi istendi.Klima ünitelerinin monte edildiği külliyenin bacaları havadan görüntülendi.
KLİMALAR KALDIRILACAK
Konuyla ilgili İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz sosyal medya hesabından “Kültürel miras ecdadın hatırası, evlatlarımızın emanetidir. Ayasofya Camii, Sümela Manastırı gibi tarihi eserlerde dünyaya örnek çalışmalara imza attığımız bir dönemde Mimar Sinan’ın hatırasını mı koruyamayacağız? Kurullarımız ve ilgililerle görüştük. O klima oradan kaldırılacak” diye bir paylaşımda bulundu.
Benzer Haberler
Adana Havalimanı’nda klima motoru patladı
09/09/2021 19:56
Klima yangınlarında artış! Uzmanlar uyardı: Bu derecede tutarsanız…
18/08/2021 11:58
Çaldığı klimayı taşırken yakalandı
04/03/2021 12:44
Kafede iki saat oturan müşteri 56 kişiye koronavirüs bulaştırdı!
28/08/2020 17:54
“Halınız varsa klimayı daha dikkatli kullanın”
16/07/2020 9:56
Koronavirüste trajikomik ölüm! Klima için solunum cihazının fişini çektiler
24/06/2020 15:40