4 ilde ‘mafya’ operasyonu! 28 kişi yakalandı

Yayın tarihi: 21 Haziran 2023 Çarşamba 3:39 pm - Güncelleme: 21 Haziran 2023 Çarşamba 3:39 pm

Organize suç örgütlerine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında İzmir merkezli 4 ilde ‘Kukla‘ ismi verilen operasyon yapıldı. Operasyonlarda 28 şüpheli yakalandı.

İzmir, Karşıyaka ve Kınık Cumhuriyet Başsavcılıkları mafya yapılanmalarına yönelik soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında 4 ilde operasyon düzenleyen polis ekipleri; haksız menfaat ve yüksek kazanç sağlamak amacıyla yasalara aykırı biçimde oluşan ‘mafya’ tipi yapılarla silah, mühimmat ve tehlikeli madde kaçakçılığıyla mücadele faaliyetleri yürüttükleri belirlenen 28 şüpheliyi yakaladı.

TEHDİT, YAĞMA ŞANTAJ…

Özellikle iş insanları başta olmak üzere mağdur edilen vatandaşlara yönelik silahlı tehdit, şiddet, nitelikli yağma ve şantaj gibi suçlara karışarak haksız kazanç elde eden suç örgütleri bir süre takibe alındı. Takibin ardından liderliğini M.C.’nin yaptığı organize suç örgütü ve mensuplarıyla bu kişilere yasa dışı silah temin eden 2 ayrı suç çetesine yönelik dün saat 06.00’da İzmir merkezli Muğla, Amasya ve Manisa’daki toplam 33 ev, 4 işyeri, 3 araç ve 1 depoya eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

93 ekip ve 231 personelin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda, 33 hedef şüpheliden 28’i yakalanıp gözaltına alındı. Söz konusu adres ve yerlerdeki aramalarda, ruhsatsız 10 tabanca, 11 pompalı tüfek, 1 kurusıkı tabanca, 213 adet farklı ebatlarda tabanca fişeği, 78 kartuş, 45 adet kurusıkı fişeği, 11 şarjör, 2 kasatura, 1 kelepçe ve bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.

Operasyon kapsamında 5 şüphelinin daha yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

31 ilde ‘mafya’ operasyonu! 353 gözaltı