4 Ekim’de başlıyor! Green Card başvuruları nereden yapılır, hangi tarihte sona eriyor, şartları neler?

Yayın tarihi: 3 Ekim 2023 Salı 6:19 pm - Güncelleme: 3 Ekim 2023 Salı 6:21 pm

ABD’de çalışmak isteyenlere müjde. Green Card başvuruları 4 Ekim’de başlıyor. Peki Green Card başvuruları nereden yapılır, hangi tarihte sona eriyor, başvuru için aranan şartlar neler? İşte detaylar…

ABD’de çalışmak isteyen birçok insanın beklediği açıklama geçtiğimiz günlerde yapıldı. 2023 ylında yapılacak olan yeni Green Card başvuruları 4 Ekim tarihinde başlayacak. Ancak başvuru sırasında yapılan birçok hata geçersiz kılınmasına neden olabiliyor.

GREEN CARD BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Green Card başvurularında dikkat edilmesi gereken ilk noktalardan birisi dolandırıcı hesaplardan üzerinden işlem yapmamak. Başvurular yalnızca ‘https://dvprogram.state.gov/’ adresi üzerinden yapılıyor. Süreç içerisinde adaylar formu ingilizce olarak doldurmalı ve eksik veya hata yapmamalı.

GREEN CARD BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Bu sene 4 Ekim tarihi itibariyle başvuruları başlayacak olan Green Card için herhangi bir resmi başvuru şartı açıklaması gelmedi.

Geçen seneki Green Card başvuru şartları şöyleydi:

– Amerika, Green Card başvurusunda bulunan kişilerin lise veya dengi bir okuldan mezun durumda olması gerekir.

– ABD Green Card başvurusunda bulunan kişiler aynı zamanda son 5 yıl içerisinde uzmanlık ve deneyim gerektiren bir işte en az 2 yıl çalışmış olmalıdır.

– Green Card başvurusuna katılmak isteyenler belirtilen tarihler arasında kura çekimine katılmalıdır.

– ABD Green Card başvurusunda bulanacak kişiler yalnızca 1 kez başvuru yapma hakkına sahiptir. Aynı kişi adına birden fazla başvuru yapılması durumunda kişinin tüm başvuruları geçersiz sayılır.
– Amerika Green Card başvurusu yapılırken kişiye ait bilgiler, vatandaşı olunan ülkeye ilişkin bilgiler ve varsa eş ve çocuklara dair bilgiler ibraz edilmelidir.

– 18 yaşından küçük kişiler ebeveynlerinin denetiminde başvuru yapabilmektedir.

– Başvuru sonrasında verilen numara mutlaka saklanmalıdır.

– İstenilen fotoğraf ölçüleri birebir uymalıdır.

GREEN CARD BAŞVURULARI HANGİ TARİHTE SONA ERİYOR?

Green Card başvuruları 4 Ekim Çarşamba günü Türkiye saati ile 19:00’da başlayacak. 7 Kasım Salı günü Türkiye saati ile 19:00’da sona erecek. Green Card başvurularında artık pasaport şartı aranmıyor. Başvurmak isteyen adaylar pasaportlarını yenilemeden kura çekimine katılabilir.