38 terabyte veriyi yanlışlıkla internete sızdırdı

Yayın tarihi: 22 Eylül 2023 Cuma 7:00 am - Güncelleme: 20 Eylül 2023 Çarşamba 6:09 pm

Bu hafta Microsoft için kabus gibi geçiyor desek fazla abartmış olmayız herhalde. Amerikalı teknoloji devi daha bir sızıntının yansımalarıyla baş etmeye çalışırken, şirketin başını ağrıtabilecek başka bir sızıntı daha gerçekleşti.

Bildiğiniz gibi bu hafta teknoloji ve oyun dünyasında pek çok sırrın ortaya dökülmesine sebep olan önemli bir sızıntı yaşandı. Activision Blizzard’ı satın almak için mahkemede FTC ile karşı karşıya gelen Microsoft’un bu dava sırasında mahkemeye sunduğu tüm belgeler ve FTC tarafından toplanan iç yazışmaları internete sızdı. Bu sızıntı yüzünden Xbox’ın gelecek planları ve bugüne kadar yaptığı kritik yazışmalar ulu orta serilmiş oldu. Şirket daha oyun tarafındaki bu sızıntının şokunu atlatamadan bir sızıntı da yapay zeka tarafından geldi. Şirketin yapay zeka departmanı, tam 38 terabyte’lık veriyi yanlışlıkla internete sızdırdı.

Microsoft

 

İlginizi çekebilir: Microsoft’un Xbox yazışmaları ortaya saçıldı; mahkeme Microsoft’u suçladı

Microsoft’un yapay zeka ekibinin 38 terabyte’lık veriyi herkese açık bir şekilde GitHub’a yüklemesi, tüm bu verilerin internete sızmasına sebep oldu. Üstelik bu veriler arasında şirket için son derece kritik yazışmalar ve yapay zeka teknolojilerini potansiyel saldırılara açacak kritik veriler de var. Dahası bu veriler arasında iki çalışanın tüm dosyalarının olduğu, bu dosyalarda da şifrelerin ve dosya anahtarlarının yer aldığı belirtiliyor.

GitHub’daki bu sızıntı fark edilince, bu dosyalar hemen özele çekildi. Ancak eğer bu dosyalar erişime kaldırılmadan önce kötü amaçlı kişilerin eline geçtiyse, Microsoft’un sistemlerinde ciddi güvenlik zaaflarına sebep olmuş olabilir.

iPhone 15 Pro Max stok problemleri yaşayabilir