35’i öğrenci 65 kişiye mezar oldu! İsias Otel’in karşısına dev gülen Erdoğan afişi

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2023 Çarşamba 5:55 pm - Güncelleme: 10 Mayıs 2023 Çarşamba 6:11 pm

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 65 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan İsias Otel‘in karşısındaki binaya Erdoğan’ın gülerek pozunun yer aldığı dev bir afiş asıldı. Bugün Kıbrıs gazetesinde yayımlanan o kareye tepki yağdı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Türkiye’yi derinden sarstı. Depremlerde binlerce bina yıkılırken, 50 bini aşkın kişi ise hayatını kaybetti.

Adıyaman’daki İsias Otel de bölgede yıkılan yapılardan biri oldu. 65 kişinin hayatını kaybettiği otelin karşısına AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dev posteri asıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yayın yapan Bugün Kıbrıs gazetesi, binaya asılan afiişin fotoğrafını manşetine taşıdı. Mezarlığa Gülen Poster başlığıyla verilen haberde “Bugün Kıbrıs’a ulaştırılan ve dün çekilen fotoğrafta enkaz altındaki şehirde sağlam kalan bir binaya imar affının sahibi Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gülümseyen dev posterinin asıldığı görülüyor. Adıyamanlı yurttaşın çektiği fotoğraf acımasızlığın resmi olarak tarihteki yerini alıyor…” ifadelerine yer verildi.

Kılıçdaroğlu’ndan Kıbrıs’a ‘İsias Otel’ ziyareti!

65 KİŞİYE MEZAR OLDU

Adıyaman’daki İsias Otel’de 65 kişi hayatını kaybetmişti. Otelde Kıbrıslı 25 voleybolcu çocuk hayatını kaybetmişti, toplam 35 KKTC vatandaşı da ölmüştü. İsias Oteli için açılan soruşturma dosyasına gizlilik konulması da KKTC’de büyük tepki çekmişti.

KKTC, Adıyaman’da enkaz altında kalarak hayatlarını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nin çocuk voleybolcuları için İsias Otel’den şikayetçi olmuş, otel sahibi tutuklanmıştı.

REHBER VE ÇOCUK VOLEYBOLCULAR DEPREME UYKUDA YAKALANDI

Deprem anında otelde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Gazimağusa Türk Maarif Kolejinden Adıyaman’a voleybol turnuvası için gelmiş yıldız kız ve erkek voleybol takımlarıyla beraber veliler ve öğretmenlerden oluşan 39 kişilik bir kafile konaklıyordu.

Kafile 3 Şubat Cuma günü Adıyaman’a gelerek otele yerleşmişti, kolejin iki takımı da ilk maçlarını kazandıktan sonra depremden önceki pazar akşamı kutlama yaparak otele dönmüşlerdi. Öğrenciler otelin ön cephesindeki üç-dört kişilik odalarda, veliler ve öğretmenler ise arka cephesinde konaklıyordu. Öğrenciler deprem anında otelin ikinci ve dördüncü katları arasında bulunuyordu, bu nedenle de enkazın tamamen altında kaldılar.

Turist Rehberleri Birliğinden 43 kişilik bir kafile de, Güneydoğu bölgesi için yapılan tur rehberliği uygulamalı eğitimi sırasında İsias Otel’de konaklıyordu.

Isias Otel’in enkazında yakınlarını kaybeden aileler isyanda: Cinayetten yargılanmalılar