Yurtta son durum| 3 ilde yeniden koronavirüs vakası!

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2020 Salı 4:52 pm - Güncelleme: 26 Mayıs 2020 Salı 4:55 pm

Van’da yasak olmasına rağmen gizli bir şekilde kurulan taziye çadırlarında 163 kişiye virüs bulaştı. Çadıra giden bir kadın ise hayatını kaybetti. Manisa’da, Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde aralarında doktor, hemşire, ambulans şoförü olmak üzere çok sayıda çalışanda yapılan koronavirüs testinin pozitif çıkması sonucu hastane de geçici bir süreliğine kapatıldı. Antalya, Artvin ve Elazığ’da da yeni koronavirüs vakaları görüldü.

Van’ın İpekyolu ilçesi Ortanca Mahallesi’nde yasak olmasına rağmen iki mahallede gizli taziye çadırlarının kurulmasından kaynaklı yakın temas nedeniyle artan vaka sayısı 163’e yükseldi.
Hastanede tedavi altına alınan bir kadın hayatını kaybetti.

Edremit ilçesi Eminpaşa Mahallesinde de yine taziye evi ile bağlantılı vaka sayısı 35’e yükseldi.

Koronavirüs tedbirlerini hiçe sayarak uyarıları dikkate almayan bir kişiye idari para cezası uygulandı.

Van’da toplam vaka sayısı 478 olarak açıklandı.

Bayramla birlikte 4 ilimizde koronavirüs vakalarında patlama oldu

MANİSA’DA DEVLET HASTANESİNDE POLİKLİNİK KAPATILDI

Manisa’nın Saruhanlı ilçesindeki devlet hastanesinde çok sayıda sağlık çalışanında Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine valilik tarafından poliklinik ve yataklı servislerinin kapatıldığı bildirildi.

Hastanenin sadece acil servis kısmının hizmete devam ettiği bildirildi. Testi pozitif çıkan sağlık çalışanları da Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Türkiye’de koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 369’a yükseldi

3 İLDE YENİDEN VAKA ÇIKTI

Antalya, Artvin, ve Elazığ’da yeniden koronavirüs vakaları ortaya çıktı.

Antalya’nın serik ilçesinde koronavirüs nedeniyle karantinaya alınan bölgede yapılan yeni testlerle birlikte pozitif vaka sayısı 31’e çıktı.

Artvin’in Borçka ilçesinde test sonucu pozitif çıkan 4 kişi hastaneye kaldırılırken, 23 kişi de karantina altına alındı. Artvinlilerin evde kalmasıyla 30 gündür yeni vaka görülmemişti.

Elazığ’da da 20 gün sonra ilk koronavirüs vakaları ortaya çıktı. Bayram nedeniyle şehre gelen iki kişide virüs tespit edildi. Valilik talimatıyla 2 bina karantinaya alındı.