3 gündür kayıp olan Rojvelat Kızmaz’ın ailesi yardım bekliyor: Hasankeyf’i kendimiz aradık

Yayın tarihi: 12 Şubat 2024 Pazartesi 9:49 am - Güncelleme: 12 Şubat 2024 Pazartesi 9:49 am

Batman’da kayıp olarak aranan 26 yaşındaki Rojvelat Kızmaz’dan 3 gündür haber yok. Kızmaz’ın ağabeyi gazeteci Mehmet Kızmaz kardeşinin kıyafetlerinin Hasankeyf’te bulunduğunu söyledi. 3 gündür herhangi bir kurumdan dönüş olmadığını belirten Mehmet Kızmaz, “Hasankeyf’i kendimiz aradık. Kıyafetlerini biz bulduk” dedi.

Rojvelat Kızmaz’dan 9 Şubat Cuma günü saat 10.30’da ikamet ettiği Batman’ın Petrol Mahallesi’ndeki evinden çıktıktan sonra bir daha haber alınamadı. Rojvelat Kızmaz’ın ağabeyi, gazeteci Mehmet Kızmaz, olayla ilgili olarak Emniyet’e kayıp ihbarında bulunmalarına rağmen 3 gündür bir dönüş alamadıklarını söyledi. Kamuoyu gücüyle bir sonuç almaya çalıştıklarını belirten Kızmaz, güvenlik kurumlarını konuyla ilgili duyarlı olmaya çağırdı.

Batman’da ters dönmüş aracın Mardinli sürücüsü kayıp! Bir tek Ukrayna’dan aldığı ehliyet bulundu

“EMNİYET VE JANDARMAYA KENDİMİZ BİLDİRDİK”

Gazeteci Mehmet Kızmaz kardeşinin akıbetiyle ilgili yayımladığı videoda, “Kardeşimin Hasankeyf’e gittiğini kendimiz tespit ettik. Giysilerini kendimiz gördük. Burada yetkililer, özellikle Batman il emniyetine belirttik. Ancak Hasankeyf’teki emniyet ve jandarmaya bilgi verilmiş değil. Bugün ilçe emniyet ve ilçe jandarmaya kendimiz gidip bildirdik. Yıllarca haberler yaptık benzer durumlarda. Kurumların işlevsizliği hakkında” dedi.

Mehmet Kızmaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise, “Hasankeyf’i, Dicle kenarını sadece kendimiz aradık. Kardeşimin kıyafetlerini su kenarında biz kendimiz bulduk. Arama teknesinin suda arama başlatılması yönünde talebimize de ‘kaptan ilçe dışında’ denildi. Şimdi kardeşimin kıyafetlerini bulduktan sonra arama teknesi nasıl da bir andan çalıştırıldı. Nalet gelsin canlarımız yutan barajınıza nalet gelsin işlevsiz bırakılan kurumlarınıza” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: TELE1