25 ilde patates ekimi neden yasaklandığı ortaya çıktı

Yayın tarihi: 12 Mart 2019 Salı 4:58 pm - Güncelleme: 12 Mart 2019 Salı 4:58 pm

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin 2018 yılına kadar dondurulmuş patates üreticisi küresel şirket McCain’in iş geliştirme danışmanı olduğunu açıkladı. patates ekimi neden yasaklandı

Tokat ile beraber 25 ildeki toplam 141 bin 650 dekar alanda patates üretiminin yasaklandığı ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli; Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Artvin, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Erzurum, Eskişehir, Gümüşhane, Hatay, Iğdır, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Konya, Nevşehir, Ordu, Sivas, Tokat, Trabzon gibi illerdeki bazı bölgelerde karantirayı iddia ederek patates ekiminin yasaklandığını açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin sosyal medya hesabından paylaştığı bilgiye göre ise Pakdemirli cCain’in iş geliştirme danışmanı. Tekin sosyal medya hasabından paylaştığı bilgiler şöyle; “Tarım Bakanı Pakdemirli Türkiye’de en çok üretim yapılan 25 ilde patates ekimini yasakladı. Türkiye patates ithal etmek zorunda kaldı. Pakdemirli 2018 yılına kadar dondurulmuş patates üreticisi küresel şirket McCain’in iş geliştirme danışmanı! Bunlar işte bu kadar.Patates üretimi azaltılacak ancak talep sabit. Patates ithalatı serbest bırakılacak, çiftçimiz aç gezerken, küresel firmalar kazanacak. İş geliştirme dedikleri bu.Göz göre göre, utanmazca, arpalık gibi, yağmaya girişmiş gibi, memleketi çökertiyorlar.”

 

İşte Mehmet Özhaseki’nin FETÖ’ye verdiği araziler

patates ekimi neden yasaklandı patates ekimi neden yasaklandı