25 gün sonra Türk-İş Başkanı Atalay yine Bakan Dönmez’in yanında

Yayın tarihi: 15 Ekim 2022 Cumartesi 7:28 pm - Güncelleme: 15 Ekim 2022 Cumartesi 7:47 pm

Bartın’daki maden faciasından 25 gün önce Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez madencileri ziyaret etti. Bakan ve sendika başkanı 25 gün sonra yine yan yana geldi.

Bartın’ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK)   bağlı maden ocağında patlama meydana geldi. 41 işçi hayatını kaybetti. Facianın ardından bir madenci yakını AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sitem etti. Yaşamını yitiren madenci Rahman Özçelik’in ablası, Erdoğan’a, “Kardeşim bundan 15 gün önce madende gaz kaçağı olduğunu bize söyledi. Bizi patlatacaklar abla dedi. İçine doğdu. Bu ihmale karşı neden önlem alınmadı?” dedi. Erdoğan, Özçelik’in ablasına yanıt veremedi.

Sayıştay raporlarında maden ocağı hakkındaki uyarılara rağmen gerekli önlemlerin alınıp alınmadığı da tartışma konusu oldu. TTK, gerekli önlemlerin aldığını iddia etti. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ise facianın ‘göz göre göre’ geldiğini söyledi.

Erdoğan madenci yakınının sorusuna yanıt veremedi: Nasıl ihmal oldu?

25 GÜN SONRA FACİANIN ARDINDAN YİNE YAN YANALAR

Türkiye’yi yasa boğan maden faciasının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay’ın 25 gün önce maden ocağını ziyaret ettiği ortaya çıktı.

Dönmez ve Atalay bugün yine yan yana gelerek birlikte açıklamalarda bulundu. Dönmez, “Daha üç hafta önce burada biz TÜRK-İŞ Başkanımız ile birlikteydik bu kardeşlerimizle. Helalleştik ama arkasını getiremedik.” dedi.

Sendika başkanı Atalay ise facianın ardından sorumluluğu Dönmez’e attı. Atalay, “Bakan Bey (Fatih Dönmez) buraya geldik. Madencilerin sıkıntıları, problemleri ne varsa Bakan Bey’e ilettirdik. Ama maalesef aradan üç hafta geçti; bugün de olayla ilgili buradayız” dedi.

 

Enerji Bakanı Dönmez facia yaşanan maden ocağını 20 gün önce ziyaret etmiş