2022 Prefabrik Ev Fiyatları

Yayın tarihi: 7 Nisan 2022 Perşembe 9:28 am - Güncelleme: 7 Nisan 2022 Perşembe 9:28 am

İnşaat sektöründe betonarme binalar en çok yapımı gerçekleştirilen bina türlerinden biridir. Türkiye genelinde en çok görülen bina yapıları arasında da betonarme yer alır. Ancak artık insanlar betonarmeden daha çok korunaklı olduğu bilinen prefabrik evleri tercih etmeye başladı. Bu bağlamda ülke genelinde birçok bölgede çeşitli prefabrik ev modelleri ile karşılaşmanız mümkündür. Prefabrik evler daha hafif ve kurulumu oldukça kolay olan ev modellerinden biridir.

Yapımının çok kısa sürdüğü prefabrik evleri dilediğiniz gibi tercih edebilirsiniz. Bu bağlamda mevcut olan bir arsaya alt yapı çalışmaları gerçekleştirmeden rahatlıkla prefabrik yaptırabilirsiniz. Alanında uzman olan ekipler tarafından prefabrik evlerin kurulumu kısa bir süre içerisinde gerçekleştiriliyor. Bu bakımdan değerlendirdiğimizde prefabrik evlerin talebi her geçen gün artış gösteriyor.

Prefabrik Evlerin Avantajları nelerdir;

1. İnşaat süresi, hem kısadır hemde iklim ve mevsime bağlı değildir.
2. Tüm maliyetler sözleşme anında belirlenerek sabitlenir.
3. Güçlü ısı yalıtımı sayesinde enerji tasarrufu sağlar.
4. Kurulduktan sonra sökülüp dilediğiniz yere taşınır.
5. Subasman (Zemin Betonu) dışında betona ihtiyaç duymaz. Her iklim koşulunda, güvenle kullanılır.
6. Daha az ve kontrol edilebilir sevkiyatlar nedeniyle nakliye giderleri düşüktür.
7. Binanın kısa sürede teslimi (10-45 gün) satış ve kira getirisi olarak avantaj sağlar.
8. Pratik hazır yapılarda toplam bina ağırlığının daha az olması nedeniyle temel maliyeti azdır.
9. Bakım ihtiyacı yok denilecek kadar az olmakla birlikte, yenileme ve değişiklik ihtiyaçlarına sınırsız çözümler sunabilmesi, tüm tadilat ve yenilemelerin düşük maliyetli ve kolay oluşu bina değerini ömür boyu yüksek tutar.
10. Modüler sisteminde üretilir. Neredeyse tüm imalatlar, projede belirlenen miktarda ve mekanik montajla uygulanabilir olduğundan malzemenin fire ve zayiatı yok denecek kadar az olur.
11. Tüm projelerin yalıtım özellikleri, bölgesel ve iklimsel verilere göre tasarlandığından binaya yapılan ilk harcama kısa sürede kendini amorti edebilir.

Prefabrik Ev Özellikleri

Genel anlamda prefabrik evler ısı ve ses izolasyonu konusunda üstün sonuç gösterir. Aynı zamanda sağlamış olduğu elektrik tasarrufu bakımından da fazlasıyla tercih edilmeye başlanan bir ev modelidir. Özellikle de ev satın almayı düşünenler artık aldıkları arsa üzerine uygun bir meblağda prefabrik ev yaptırmayı tercih ediyor. Bu kapsamda belirtmeliyiz ki prefabrik ev fiyatları da betonarme evlerin satış fiyatına nazaran çok daha uygun meblağda karşımıza çıkıyor.

Prefabrik evler yapısı bakımından oldukça hafiflerdir. Aynı zamanda deprem konusunda da gösterdikleri dayanıklılık daha fazla tercih edilmesine neden olur. Son yıllarda Türkiye çapında da prefabrik ev yapımı ve kullanımı oldukça artış göstermeye başladı diyebiliriz.

Neden Prefabrik Ev Tercih Etmelisiniz?

Pek çok kişi prefabrik evler hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığından neden tercih edilmesi gerektiğini merak ederler. Belirtebiliriz ki prefabrik ev fiyatları diğer yapılara göre çok daha bütçe dostu ev modelidir. Yangına dayanıklılıkları ve ısı yalıtımı alternatiflerinden kaynaklı olarak da fazlasıyla tercih edilir. Bunun yanı sıra prefabrik evlerde kurulum hızlı olduğu gibi çeşitlilik de söz konusudur.

İstediğiniz kat veya genişliğe bağlı olarak yaşamak istediğiniz evi seçebilmeniz mümkündür. Prefabrik evler bu süreçte genellikle kendi ev mimarisini oluşturmak isteyenler için biçilmiş kaftan olarak karşımıza çıkar.

Diğer prefabrik ev fiyatları ve detaylı bilgi için www.prefabrikevim.com adresini ziyaret edebilir, https://www.instagram.com/prefabrikevimcom/ takip edebilir +90 216 421 35 10 ‘dan firmaya ulaşabilirsiniz.