20 dakika oynasalar perşembe gününe kadar dinlenemezler miydi?

Yayın tarihi: 29 Eylül 2024 Pazar 1:13 am - Güncelleme: 29 Eylül 2024 Pazar 1:13 am

Oğuzhan Poyrazoğlu

twitter: @oguzhanpoyraz19

Galatasaray’ın 3-0’dan 3-3’e gelen Kasımpaşa maçı sonrası Okan Buruk maç günleri arasındaki zamanın kısalığına tepki gösterdi.

Oraya gelmeden önce maçı bir değerlendirmek lazım. Maçın ilk yarısında Galatasaray skoru 3-0’a getirirken mükemmel bir baskı ve oyun planıyla getirmedi. Galatasaray çok üstün santrafor hattı ve üstün yetenekli Osimhen ve Icardi’nin performansıyla bu skoru elde etti. İlk yarı da kaleye toplam 3 isabetli şu atıldı 3’ü de gol oldu.

İkinci yarı Jakobs’un eline çarptığı gerekçesiyle verilen ilk penaltının VAR’dan dönmesi doğru. Top omuzuna çarpıyor. Fakat bu dakikadan sonra Kasımpaşa tamamen oyun sürklase etti. Maç bu noktadayken bir kez daha Jacobs’un eline çarpan top penaltıya sebebiyet verdi.

İşte bu noktada Okan Buruk hala Torreira ve Sanchez’i dinlendiremeye devam etti. Jalert’i sahanın her yerine göndermeye başladı. Orta sahada Kerem Demirbay etkili olamazken Berkan oyuna dahil oldu. Gerçek bir sağ bek olmayan ve çok iyi mücadele etse de libero özelliklerine sahip Kaan Ayhan oyuna girdi.

PERŞEMBE GÜNÜNE KADAR DİNLENEMEZLER Mİ?

Evet PAOK maçından sadece 3 gün sonra maça çıkmak zor Okan Buruk’un haklı olduğu nokta var ama Torreira ve Sanchez 20-25 dakika maç yapsa Perşembe gününe kadar dinlenemeyecekler mi?

Öte yandan Batshuayi için ayrı bir parantez açmak lazım. Osimhen’in transferi sonrası üçüncü santrafora düşmesi moralini bozmuş olacak ki bazı şeyleri kafasında bitirmiş gibi görünüyor. En azından PAOK ve Kasımpaşa maçlarında oyuna girdikten sonraki halleri ve yüzünün ifadeleri böyle bir izlenim veriyor.

ROTASYON YAPANLAR KAYBETTİ

Manchester City ve Barcelona da bu hafta benzer bir senaryo yaşadı. Sakatlıkları nedeniyle Rodri ve Bruyne’den yoksun olan City bir iki oyuncusunu da rotasyon için kenarda tuttu. Ama Newcastle United City’i adeta elinden kaçırdı. Maç 1-1 bitti. Barcelona ise Balde, Yamal ve Raphinha’yu kenarda tuttu. Osasuna adeta ‘Barçaladı’ 4-2 yendi. Bu hafta rotasyon yapan hocalar kaybetti