18 yıl bedava doğalgaz kullanan çifte ‘375 bin liralık’ fatura

Yayın tarihi: 27 Ekim 2023 Cuma 12:00 pm - Güncelleme: 27 Ekim 2023 Cuma 12:00 pm

İngiltere’de yaşan bir çift 18 yıldır evlerine hangi doğalgaz şirketinin tedarik ettiği tespit edilemediği için karşılarına 11 bin sterlinlik fatura çıkarıldı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; 2005 yılında Tamworth’daki evlerine taşınan 44 yaşındaki Lee Haynes ve 45 yaşındaki Jo Woodley çifti, zaman içinde yetkili organlarla defalarca irtibat kurmalarına rağmen gaz tedarikinden kimin sorumlu olduğu teyit edilemedi ve kendilerine pek çok kez beklemeleri söylendi. Tam 18 yıl sonra gelen yaklaşık 11 bin sterlinlik (Yaklaşık 375 bin TL) fatura hayatlarını altı üst etti.

Türkiye İsrail’le doğal gaz işbirliğini askıya aldı iddiası

Lee basına verdiği açıklamada”Çok garipti. Aniden yüklü bir fatura gelmesinden dolayı endişelendik, fakat gazımızı kimin sağladığını bulmak için gerçekten çok uğraşmıştık. Mart ayında, gaz tedarikçilerinden bazılarına tekrar bir mektup yazdık ve sonunda birileri, eve gelen elektrik şebekesini kontrol etmek istediklerini söyledi. Üç ay sonra da bu şok edici mektup geldi. Mektupta 2005-2023 yılları arasındaki gaz kullanımı için yaklaşık 11 bin sterlin borçlu olduğumuz belirtiliyordu…”

“30 GÜN İÇİNDE ÖDEMELERİ GEREKİYOR”

Çiftin evlerine gelen resmi bir faturada, çiftin ödeme yapmak için 30 günleri olduğu yazıyor, ancak gazı gerçekte kimin tedarik ettiği konusu hala bilinmezliğini koruyor.