1,4 milyon yıllık fosilin kesiklerinde korkunç sonuç!

Yayın tarihi: 28 Haziran 2023 Çarşamba 7:58 am - Güncelleme: 28 Haziran 2023 Çarşamba 7:58 am

Bilim adamları 1,45 milyon yıllık incik kemiğini incelemesiyle korkunç bir sonuca ulaştı. İlk insanların birbirlerini kestiği ve muhtemelen yediği düşünülüyor.

Bilim insanları KNM-ER 741 olarak bilinen 1,45 milyon yıllık incik kemiğini fosilini incelemesi sonrası kan donduran bir gerçekle karşılaştı.

Smithsonian Ulusal Doğa Tarihi Müzesi’nden bir paleoantropolog olan Briana Pobiner liderliğindeki bilim adamlarından oluşan bir ekip, “erken bir Pleistosen postkraniyal (kafatası olmayan herhangi bir fosil) üzerinde tanımlanan ilk (ve bugüne kadarki) kesik izlerini” buldu.

Yapılan inceleme sonucu kesiklerin eti kemikten ayırmak için tasarlanmış bir taş aletle yapılmış olabileceğini belirlediler.

UZUN SÜREDİR YEDİĞİ DÜŞÜNÜLÜYORDU

Bu çalışma insanların uzun süredir birbirlerini yediklerinden şüphelendikleri konusunda gerçeğe ulaşmalarını sağladı. Scientific dergisinde yayınlanan araştırmaya göre Pobiner’in ekibi, bu kesik işaretlerinin homininlerin birbirlerine olan kana susamışlığının “ritüel anlamla dolu bir etkinlik yerine, yalnızca yiyecek elde etme bağlamında meydana gelen fırsatçı, pratik ve işlevsel bir faaliyet” olduğunu gösterdiğine inanıyor.

Bir ilk! İnsan beyni ile bilgisayar arasında bağlantı kuruldu