12 eve ateş düştü! Siyasilerden şehitler için taziye mesajı

Yayın tarihi: 23 Aralık 2023 Cumartesi 11:51 pm - Güncelleme: 23 Aralık 2023 Cumartesi 11:56 pm

Türkiye iki günde iki ayrı şehit haberiyle sarsıldı. MSB’nin açıklamasına göre son 24 saatte 12 asker şehit oldu. Siyasiler, şehit olan askerler için sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajı yayımladı.

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde iki günde iki acı haber geldi. Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklamasına göre, teröristler tarafından yapılan saldırılarda son 24 saatte 12 asker şehit oldu. Siyasiler, acı haberin ardından sosyal medyada taziye mesajları yayımladı.

İşte genel başkan ve siyasi partilerin yayımladığı mesajlar:

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Irak’ın kuzeyinde bölücü hainler tarafından gerçekleştirilen saldırılarda şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin ruhu şâd, mekanları cennet, makamları âli olsun. Bölücü alçaklardan döktükleri kanın hesabı misliyle sorulmuştur ve sorulmaktadır. Terörü kaynağında kurutma stratejimizi uygulamayı son terörist de bertaraf edilene kadar kararlılıkla sürdüreceğiz. Türkiye, ne pahasına olursa olsun Irak’ın veya Suriye’nin kuzeyinde bir terör yapılanmasına müsaade etmeyecektir. Emperyalistlere taşeronluk yapan kiralık katil sürüleriyle mücadelemizden kesinlikle geri adım atmayacağız. Hem eli kanlı caniler hem de bölücü örgüte destek verenler bölgemizin geleceğinde teröre yer olmadığını er ya da geç anlayacaklardır. Sınırlarımız içinde ve dışında teröristlere nefes aldırmayan tüm güvenlik güçlerimize yüce Allah’tan muvaffakiyetler niyaz ediyorum. Allah kahraman askerlerimizi muzaffer eylesin.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Dün aldığımız acı haberin ardından bugün bir kez daha kahrolduk. Pençe Kilit Operasyon bölgesinde, PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan altı askerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum.

MHP: Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit olan altı askerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerimize acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağ olsun.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Dün akşam yüreğimize düşen ateşe, bugün bir kor daha eklendi ve maalesef bir acı haber daha aldık… Pençe-Kilit Harekâtı operasyon bölgesinde askerlerimize yapılan saldırıda, 6 kahraman Mehmetçiğimizi daha teröre şehit verdik… Şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Evlatlarımızın ruhları şad, mekânları cennet olsun. Bugün, 85 milyon Türk milleti olarak yaralıyız. Ama yaramızı deşmeye çalışan hainlerin, heveslerini kursaklarında bırakmaya da kararlıyız! Duyması gereken kim varsa duysun: VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Milletimizin Başı Sağ Olsun. Pençe-Kilit operasyon bölgesinde terör örgütüyle çıkan çatışmada şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı askerimize acil şifa dilerim. Şehitlerimizin mekânları cennet, ruhları şad olsun.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize sabırlar diliyorum. Rabbim sınırlarımızda teröre karşı mücadele eden tüm vatan evlatlarımızı bizlere bağışlasın.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 23 Aralık 2023 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada altı kahraman askerimiz şehit olmuş, bir kahraman askerimiz de yaralanmıştır. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve silah arkadaşlarına başsağlığı dilerim. Büyük Türk Milleti’nin başı sağ olsun.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde üs bölgemize sızmaya çalışan alçak teröristlerle yaşanan çatışmada şehit olan 6 kahraman askerimize Allah’tan rahmet, sevenlerine ve acılı ailelerine sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Bugün de 6 Mehmetçiğimizin daha şehadet haberini büyük bir üzüntüyle aldık. Kahramanlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, aile efradı, yakınları ve silah arkadaşlarına başsağlığı-sabır diliyorum. 🇹🇷Şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Yaralı olan askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Cenab-ı Hak Kahraman güvenlik güçlerimizin her daim yar ve yardımcısı olsun.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: Pençe-Kilit Operasyon Bölgesinde üs bölgemize sızmaya çalışan hain teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Mehmetçiklerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet; yaralı askerlerimize acil şifalar dilerim. Aziz milletimizin başı sağ olsun.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu (Milli Yas çağrısı): Şehitlerimizi uğurlarken, bu ihanete karşı milletçe birlik ve bareberliğimizi daha güçlü şekilde ortaya koyabilmek için İYİ Parti olarak, Milli Yas ilan edilmesi çağrısında bulunuyoruz.  Şüphesiz bugün aldığımız her nefes onların sayesindedir. Aziz ruhları şad olsun!

Halkın Kurtuluş Partisi: Halkın Şehit Vatan Evlatlarının Katilleri AB-D Emperyalist Haydutlarıdır! Sevr’in yeni adı olan BOP’un Eşbaşkanları AKP’giller’dir! Emperyalist Çakalların Yerel Müttefiki Amerikancı Burjuva Kürt Hareketidir! “Katil ABD, Ortadoğu’dan defol!”, diyemeyen her siyasi bu katliamın suç ortaklarındandır!

MSB’den Irak ve Suriye’nin kuzeyine hava harekatı! 29 hedef imha edildi

Pençe-Kilit Harekatı’ndan bir acı haber daha! Şehit sayısı 12’ye yükseldi

Kaynak: TELE1