12 eşeği kesip insanlara yedireceklerdi! Son anda yakalandılar

Yayın tarihi: 3 Eylül 2023 Pazar 1:28 pm - Güncelleme: 3 Eylül 2023 Pazar 6:00 pm

Adana’nın merkez Yüreğir ilçesinde, tek tırnaklı hayvan kesen 2 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan operasyonda 12 eşeğin kesildiği belirlendi. Kesimi yapan kişiye idari para cezası kesilirken hakkında soruşturma başlatıldı.

Adana’da gerçekleşen olayda Yüreğir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kaçak kesim yapıldığı ihbarı üzerine, Bahçelievler Mahallesi’ndeki adreste arama yaptı. Adreste 12 eşeğin kesildiğini belirleyen zabıta, hazır bekletilen 2 eşek ve 6 atı, hayvan barınağına götürdü. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, 2 zanlıyı gözaltına aldı. Ele geçirilen etler imha edildi.

PARA CEZASI VE SORUŞTURMA

Tarım ve Orman Bakanlığı, kesimi yapan kişi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu ve idari para cezası verildiğini açıkladı.

Bakanlık’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Adana’nın Yüreğir ilçesinde tek tırnaklı hayvan kesildiğine dair gelen ihbar üzerine İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerimiz ile zabita ve emniyet güçleri tarafından bir adrese baskın yapılmıştır. Yapılan baskında, canlı ve kesilmiş halde tek tırnaklı hayvanların bulunduğu tespit edilmiştir.

Canlı olarak ele geçirilen tek tırnaklı hayvanlar yediemin olarak belediyeye ait havyan barınağına teslim edilirken, kesilen hayvanlara ait et ve diğer parçalar ise imha edilmiştir.

İlgili kişi hakkında adli işlem başlatılmak üzere 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’nun 40. Maddesinin (a) bendi gereğince Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş olup, ayrıca söz konusu kişiye idari para cezası uygulanmıştır.

Halk sağlığını tehlikeye atan kişi/kişiler ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.”

Sopayla dövülen eşek koruma altına alındı! ‘Beni ısırdı’