100’e yakın milletvekilinden Joe Biden’a İsrail’e yardım mektubu

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2024 Pazar 4:15 pm - Güncelleme: 5 Mayıs 2024 Pazar 4:15 pm

ABD Temsilciler Meclisi’nden 88 Demokrat Partili milletvekili, ABD Başkanı Joe Biden’a İsrail’e askeri yardımların uluslararası hukuka uyma şartına bağlanması gerektiğine dair bir mektup yolladı.

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin(Hamas) silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları’nın 7 Ekim 2023 tarihinde “Aksa Tufanı” adını vererek Supernova Festivali’ne yaptığı baskının ardından İsrail’in abluka altına aldığı Gazze’ye yönelik saldırılar devam ediyor.

ABD Temsilciler Meclisi’nden Demokrat Partili 88 milletvekili ise ABD Başkanı Joe Biden’a İsrail’e yapılan yardımlar konusunda bir mektup yolladı. Mektupta, İsrail’in Gazze’ye yönelik askeri harekatlarında gözlemlenen insan hakları ihlalleri ve insani yardım engellemelerine işaret ederek, bu durumların İsrail’e yapılan askeri yardımların gözden geçirilmesini zorunlu kıldığını belirtildi. Ayrıca, İsrail hükümetine Gazze’ye insani yardımların ulaşımının kesintisiz devam etmesi gerektiği konusunda net mesajlar verilmesi gerektiğine işaret edildi.

Milletvekilleri, İsrail’e yapılan askeri yardımlar içinde, Demir Kubbe gibi savunma sistemlerinin desteğinin devam etmesinin önemine değinirken, aynı zamanda bu yardımların İsrail’in uluslararası hukuka uygun hareket etme şartına bağlanması gerektiğini vurguladı. İsrail’in politikalarının bu yardımların sürdürülebilirliğini etkileyebileceği ve ABD’nin uluslararası alandaki duruşuna zarar verebileceği konularına dikkat çekildi.

Erdoğan’ın Biden ziyareti neden ertelendi? Hüsnü Mahalli’den “Yahudi” detayı!

Kaynak: AA