10 yıl önce kapatılan parti için Ahmet Türk’e 300 bin liralık icra geldi

Yayın tarihi: 14 Ekim 2019 Pazartesi 2:01 am - Güncelleme: 14 Ekim 2019 Pazartesi 2:26 am

Anayasa Mahkemesi tarafından 10 yıl önce kapatılan Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan 10 yıl önceki borcu, DTP kapatılırken genel başkanı olan Ahmet Türk’e icra olarak gönderildi. SGK, 10 yıl önceye ait borcu icra yolu ile tahsil etmeye çalışırken, Türk, partinin hukukçularını aradı.

Ahmet Türk’ün, Mardin’deki adresine gönderilen icra tebligatında Türk’ün yaklaşık 300 bin lira olan borcu ödemesi istendi. Tebligat ile birlikte ödeme emri tebligatı da yapıldı.

10 yıl sonra karşısına çıkan icra tebligatına şaşıran Ahmet Türk ise avukatlarına talimat vererek konu ile ilgilenmelerini istedi.
Ahmet Türk, 31 Mart yerel seçimlerinde Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiş ancak İçişleri Bakanı Soylu tarafından görevden alınmıştı.

DTP KAPATILMIŞ, TÜRK VE TUĞLUK’UN VEKİLLİĞİ DÜŞMÜŞ, TÜRK SİYASİ YASAKLI OLMUŞTU

Anayasa Mahkemesi 11 Aralık 2009 tarihinde açılan Demokratik Toplum Partisi (DTP) kapatılması davasında, DTP’nin kapatılmasına, o zaman eşbaşkanları olan Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’un milletvkilliğinin düşürülmesine, Türk’e de 5 yıl siyaset yapma yasağı getirmişti. Ahmet Türk, siyasi yasağı nedeniyle 2014 yerel seçimlerinde Mardin’den bağımsız girerek büyükşehir belediye bakanlığını kazanmıştı.