1 ayda 4 kadın ölü bulundu

Yayın tarihi: 18 Ekim 2022 Salı 4:00 pm - Güncelleme: 18 Ekim 2022 Salı 4:02 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmasına yönelik tepkiler devam ederken, son 1 ayda 4 kadın daha ölü bulundu.

Türkiye’de son 1 ayda 4 kadın daha katledildi. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kararıyla İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına karşı mücadelenin  yankıları, kadınlar her gün şiddet görmeye ve öldürülmeye devam ediyor.

Denizli’de 10 Eylül’de Afganistan uyruklu Nadia Noori, Elazığ’da 15 Ekim’de Hüsniye Keskinbaş, Samsun’da 16 Ekim’de İlklima Naz Akbörü ve Aydın’da kimliği belirlenemeyen bir kadın katledildi. Yaşanan cinayetler, kadınları korumaya yönelik kanunların yeterli olmadığını gözler önüne serdi.

NADİA NOORİ ZEHİRLENEREK ÖLDÜRÜLDÜ

Denizli’de 10 Eylül’lde Afganistan uyruklu Nadia Noori’yi fare zehirli pilavla öldüren, ellerini ve ayaklarını bağlayarak battaniyeye saran, el arabasıyla iki kilometre taşıyıp yol kenarına atan şüpheli Afganistan uyruklu Sabour Sakhizadeh’in, cinayeti itiraf etti.

HÜSNİYE KESKİNBAŞ İŞKENCEYLE KATLEDİLDİ

Elazığ’da 15 Ekim’de iddiaya göre arkadaşı olduğu Hüsniye Keskinbaş’a saatlerce işkence ettikten sonra öldüren N.Ü. isimli kişi, cesedi çöp toplama merkezi yakınındaki yolun kenarına attı. Jandarma ekiplerince yapılan çalışma sonucu katilin kimliği belirlenirken olaya karışan bir kişi ile birlikte yakalanan N.Ü. cinayeti itiraf etti.

İLKLİMA NAZ TABANCAYLA VURULDU

Samsun’un Atakum ilçesinde 16 Ekim’de tabanca ile vurularak öldüğü belirlenen İlklima Naz Akbörü’ye ait mektup bir ortaya çıktı. Mektupta adı geçen D.S. ile A.S. isimli şüpheliler, gözaltına alındı.

YOL KENARINDA KİMLİĞİ BELİRSİZ KADIN CESEDİ BULUNDU

Aydın’ın İncirliova ilçesinde, kara yolu kenarında bulunan kimliği belirsiz kadın cesedi bulundu. MOBESE görüntülerinden plakası belirlenen iki otomobilin sürücüsü gözaltına alındı.

Yol kenarında cesedi bulanan kadına peş peşe iki otomobil çarpmış