Zülal Kalkandelen’den AKP’nin içinde çekişme başladı iddiası: Rant ağı nasıl ayakta kalacak?

Yayın tarihi: 8 Nisan 2024 Pazartesi 12:27 am - Güncelleme: 8 Nisan 2024 Pazartesi 12:35 am

Haber: CEREN URAL

TELE1’de yayınlanan Türkiye’nin Yönü programına katılan gazeteci Zülal Kalkandelen, AKP içinde bir çekişmenin başladığını söyledi. Çekişmenin temel sebebinin ise tarikatlara verilen rant ağının bozulması olduğunu söyleyen Kalkandelen, “Rant ağı nasıl ayakta kalacak. Çekişmenin temel sebebi bu” dedi.

Yerel Seçimlerde CHP, AKP’nin kalelerini tek tek kazandı. 1977’den beri CHP ilk kez sandıktan 1. parti olarak çıkarken AKP ise kurulduğu günden bu güne ilk defa 2. parti oldu.

Seçim sonuçlarını TELE1’de yayınlanan Türkiye’nin Yönü programında yorumlayan Gazeteci Zülal Kalkandelen, AKP’de Ramazan Bayramı’ndan sonra değişimlerin olacağını ileri sürerek, “AKP içinde yenilginin faturası kampanyayı yürütmeyi üslenen eski AKP Milletvekili Prof. Ertan Aydın’a yıkılmaya çalışılıyor. Çünkü bu kampanyayı trollerle yürüttüğü söyleniyor. Bu trollerin hesaplarının yöneticisinin de Berat Albayrak’a yakın Emrah Atilla olduğu onun da eski bir TÜGVA yöneticisi olduğu söyleniyor. Ve aynı zamanda İzmir adayı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ’da suçlanıyor. Bayramdan sonra il başkanlarının değiştirilebileceği söyleniyor. Belli ki birilerinin üzerine yıkacaklar. O gitti bu geldi. Mesele bu değil. Tek adam yönetimi var… Erdoğan talimat veriyor diğerleri yapıyor. Direnen de gidiyor” dedi.

Zülal Kalkandelen: Merdan Yanardağ İliç’te önemli bir belgeyi ortaya çıkardı

“ERDOĞAN VE AKP’NİN OYU BİRBİRİNDEN FARKLI”

AKP ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oylarının birbirinden farklı olduğunu belirten Kalkandelen, “Bu bir yerel seçim. Sandığa gittiğinde insanlar pusulada yazana oy veriyorlar. Erdoğan’ın oyunun AKP’den daha fazla olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Mehmet Uçum ve Mehmet Metiner’in tartışmalarına değinen Kalkandelen, “Sarayda paralel bir kabine oluşmuş. Erdoğan’ın bilgisi olmadan Uçum’un böyle bir paylaşım yapacağını zannetmiyorum” dedi.

“AKP İÇİNDE ÇEKİŞME BAŞLADI”

AKP içindeki asıl çekişmenin tarikatlara giden rantlar nedeniyle çıktığını belirten Kalkandelen, “Şimdi bu kabine mi suçlanacak, paralel kabine mi suçlanacak yoksa il başkanları mı değişecek? Ya da bu saraydaki kadroya sıçrayacak mı? AKP içinde bir iç çekişme başladı. Neden başladı onu da söyleyelim AKP 22 yılda Türkiye’yi öyle bir hale getirdi ki belediyeleri kaybettikten sonra paylaşacak fazla bir şeyleri kalmadı. Rant ağı yaratılmıştı tarikatlara çok büyük oranda kamusal birikimi onlara transfer ederek ayakta duruyordu. Onu da yapamayacağı için  rant ağı nasıl ayakta kalacak. Çekişmenin temel sebebi bu” diye konuştu.

Kaynak: TELE1