Zoom platformu toplu işten çıkarmaya hazırlanıyor

Yayın tarihi: 9 Şubat 2023 Perşembe 9:00 am - Güncelleme: 8 Şubat 2023 Çarşamba 2:15 pm

Son zamanlarda çalışanlarını işten çıkaran büyük teknoloji şirketlerinin uzun listesine Zoom platformunu da ekleyebilirsiniz. İş gücünün yüzde 15’ine denk gelen yaklaşık 1.300 çalışanı işten çıkarılıyor.

CEO Eric Yuan, personele bir notta, şirketin Zoom bünyesinin pandemi sırasında çalışan sayısını çok hızlı genişlettiğini belirtti, bu sayı iki yıl içinde üç katına çıktı. Yuan, “Ekiplerimizi kapsamlı bir şekilde analiz etmek veya en yüksek önceliklere doğru sürdürülebilir bir şekilde büyüyüp büyümediğimizi değerlendirmek için gereken kadar zaman ayıramadık” diye yazdı. Yuan, Pek çok kişinin ofise dönmesine rağmen insanların ve şirketlerin hala Zoom’a güvendiğini belirtti. Bununla birlikte Yuan, zorlu bir ekonomik ortamın ortasında, “Ekonomik ortamın üstesinden gelebilmek, müşterilerimize hizmet verebilmek ve Zoom’un uzun vadeli vizyonunu elde edebilmek için kendimizi sıfırlamak için sert ama önemli bir şekilde içe bakmamız gerekiyor” dedi.

Zoom

Yuan, işten çıkarmaların sorumluluğunu üstlendiğini söyledi. Önümüzdeki mali yıl için maaşını yüzde 98 oranında azaltıyor ve yönetim ekibi taban maaşlarının yüzde 20’sinden vazgeçecek. Hepsi 2023 mali yılı (yani 2022 takvim yılı) için kurumsal ikramiyelerini kaybedecek.

Twitter işten çıkarmaları abarttı

ABD’de işten atılan Zoom çalışanları, 16 haftaya kadar maaş ve sağlık sigortası, kazandıkları 2023 mali yılı ikramiyesi, altı aylık hisse senedi opsiyon hakkı ve yeni bir iş bulmalarına yardımcı olacak. Şirket, ABD dışındaki işten çıkarılan işçilerin yerel yasalara göre benzer bir destek alacağını söyledi.

Binance depremzede kullanıcılarına 100’er dolar değerinde BNB dağıtacak