Zonguldak Valisi Bektaş’ın ‘Sağlıkçıların sisteme yük teşkil ettiği’ sözlerine doktordan yanıt

Yayın tarihi: 18 Nisan 2020 Cumartesi 4:51 pm - Güncelleme: 18 Nisan 2020 Cumartesi 6:09 pm

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın sağlık emekçilerini hedef alan açıklamaları hekimlerin de tepkisini topladı. Zonguldak’ta görev yapan bir doktor, sağlık çalışanlarının olduğu gruba gönderdiği yazıda, “Sağlıkçıların sisteme yük teşkil ettiği beyanı, ne yazık ki olabilecek en talihsiz açıklama ve tüm ekibimize büyük haksızlıktır” dedi.

Zonguldak’ta görev yapan bir doktor, sağlık çalışanlarının olduğu grupta, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın sağlıkçıları yük olarak gördüğü skandal ifadelerine ilişkin bir açıklama paylaştı.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın skandal sözlerine ‘Özür yetmez, istifa et’ tepkisi

HEKİMLERDEN TEPKİ

Yazıda şunlar kaydedildi:

Sevgili Meslektaşlarım, Sevgili Arkadaşlarım, Sevgili Kardeşlerim,

Ben Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde çalışan ve hasta yoğunluğunu bire bir yaşayan bir hekim olarak bu açıklama sonrası üzüntümü açıklayacak kelime bulamıyorum. Zonguldak’ımızla ilgili bazı bilgileri sizlerle paylaşmak isterim. Zonguldak filyasyon konusunda en üst noktadadır. Bunu sağlayabilmek için tüm şehir halkı; doktoru, öğretmeni, mühendisi dayanışma içinde birlikte çalışmaktadır.

Birazcık onurun varsa istifa et! Sağlık çalışanlarını suçlayan Zonguldak Valisi’nden skandal açıklamalar

HASTA SAYISI VE VİRAL YÜK ÇOK YOĞUNDU

Şehrimiz salgın öncesi dönemde solunum yolu hastalıklarına bağlı ölümlerde, hava kirliliği ve madenci popülasyonu nedeni ile en yüksek konumdaydı. Maalesef havası en kirli, en yüksek akciğer kanseri ve KOAH prevalansının olduğu illerden biri.

Covid döneminde ise yoğun bir hasta sürecinin içine girdik. Bu hastaların çoğunda komorbid hastalıklar nedenli yoğun bakım yatışları oldu. Bir çok meslektaşımız ve sağlık çalışanı bu süreçte maalesef enfekte oldu. Zira hasta sayısı ve viral yük çok yoğundu. Bunları sizlere açıklamaya zaten gerek yok.

Hastanelerimiz (üniversite ve devlet hastanesi birlikteliğinde) sağlık çalışanlarının enfeksiyon oranını azaltmak için her türlü eğitimi vermekte ve tüm çalışanlarımız da bu konuda maksimum hassasiyeti göstermektedir, göstermeye de devam edecektir.

BÜYÜK HAKSIZLIKTIR

Ancak, hastalık oranının bu kadar yoğun olduğu ve sağlık çalışanlarının ülkemizde her noktada olduğu gibi büyük özveri ve çaba ile çalıştığı şehrimiz için en üst düzeyden böyle bir açıklama, sağlıkçıların sisteme yük teşkil ettiği beyanı, ne yazık ki olabilecek en talihsiz açıklama ve tüm ekibimize büyük haksızlıktır.

Meslek hayatım süresince beni ve 20 yıldır birlikte çalıştığım ekibimi bu denli yaralayan bir açıklama ile karşılaşmamıştık. Sağlık çalışanlarının enfekte olmasının kendi tedbirsizliklerine atfedilmesi ve yük olarak dile getirilmesinin ne anlama geldiğini sizlerin takdirine bırakarak saygılarımı sunuyorum. Sağlıcakla kalın.