Zihinsel engelli çocuğu istismar ederek hamile bırakan muhtar tutuklandı

Yayın tarihi: 12 Ekim 2023 Perşembe 6:13 pm - Güncelleme: 12 Ekim 2023 Perşembe 6:15 pm

Zonguldak’ta 17 yaşındaki zihinsel engelli M.A.’yı istismar ederek hamile bırakan kişi DNA testiyle ortaya çıktı. Daha önce şikayete rağmen serbest bırakılan istismarcılardan O.A., DNA testi sonrası tutuklandı.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı bir köyde ailesiyle yaşayan zihinsel engelli M.A., haziran ayında karın ağrısı şikayetiyle ailesi tarafından ilçedeki özel hastaneye götürüldü. Yapılan tetkiklerde M.A.’nın istismar edilerek hamile bırakıldığı ortaya çıktı. Hastane görevlileri durumu jandarmaya haber verdi.

‘İKİ KİŞİ İSTİSMAR ETTİ’ DEDİ

Soruşturma kapsamında uzman psikolog eşliğinde M.A.’nın ifadesi alındı. M.A., ifadesinde köyde yaşayan G.A. ve köy muhtarı O.A.’nın farklı zamanlarda kendisine zorla cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. Gözaltına alınan G.A. ve O.A. suçlamaları reddederken, savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

MUHTAR TUTUKLANDI, DİĞER ŞÜPHELİ SERBEST!

Bebek ise ağustos ayında dünyaya geldi. Cumhuriyet savcısı, istismarcının tespiti için şüpheliler G.A. ve O.A. ile bebekten DNA örneği alınmasını istedi. DNA testi sonucu istismarcının köy muhtarı O.A. olduğu ortaya çıktı. Muhtar O.A., dün jandarma tarafından yeniden gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen O.A., çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklanıp cezaevine gönderildi.

G.A. hakkında ise ‘Cinsel istismar’ suçlamasıyla soruşturma sürüyor.

İmamoğlu’ndan ‘Genel başkan adayınız kim’ sorusuna yanıt

Hamas-İsrail savaşının arkasındaki gerçek! Saldırıyı hissetmemiş olmak mümkün değil

İsrail’den Filistin’e su ve elektrik şartı