İmamoğlu’ndan ‘Genel başkan adayınız kim’ sorusuna yanıt

Yayın tarihi: 12 Ekim 2023 Perşembe 2:34 pm - Güncelleme: 12 Ekim 2023 Perşembe 4:04 pm

CHP Genel Başkan Aday Adayı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu İBB binasında ziyaret etti. Adaylığını hatırlatan Özel “Gelirken bir dilek tuttuk. İnşallah 1 Nisan’da genel başkan olarak geleceğiz” dedi.

CHP’deki ‘değişim’ tartışmalarının öncüsü ve CHP Genel Başkan Aday Adayı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Saraçhane’deki İBB binasında ziyaret etti. İkili burada ortak açıklama yaptı.

‘GELİRKEN BİR DİLEK TUTTUK’

İmamoğlu, Özgür Özel için “Genel başkan adayımızla özel bir dostluğumuz var” dedi. Özgür Özel ise “Gelirken bir dilek tuttuk. 1 Nisan günü İBB’de Meclis çoğunluğunu da sağlamış, bugüne kadar elini kolunu bağlayan bütün engellerden kurtulmuş, büyük bir farkla kazanmış Ekrem İmamoğlu’nun CHP Genel Başkanı olarak bir kahvesini içmeyi dilek olarak tuttuk” ifadesini kullandı.

Yerel seçimlere işaret ederek İstanbul’un ilçelerinde de yeterli sayıda belediyenin kazanılmasının önemli olduğunu vurgulayan Özel, 4 Kasım’da yaşanacak değişimin ittifak konusunda yeni bir sayfa açacağını söyledi. Özel, “Yaşanacak değişimin ittifaka yansıması çok iyi olacak” dedi.

İsrail, Şam ve Halep Havalimanlarını vurdu!

İMAMOĞLU’NDAN ‘GENEL BAŞKAN’ YANITI: İHTİYACIMIZ DEĞİŞİMDİR

İmamoğlu “CHP’de genel başkan adayınız kim?” sorusu üzerine ise isim vermeden “İktidarı hem yerelde hem genelde elde etmemiz için ihtiyacımız kurultayda değişimdir” diye yanıt verdi.

‘İSTANBUL İTTİFAKI’NDAN VAZGEÇMEDİK, İYİ PARTİ DE VAR’

Yerel seçimlere ilişkin konuşan İmamoğlu “İYİ Parti ile ittifak yapılmayacakmış gibi yorumlara girmem. İYİ Parti’nin ittifaka girme ihtimali hala canlılığını koruyor” dedi. İmamoğlu şöyle devam etti: “İstanbul İttifakı hala devam ediyor ve devam edeceğini düşünüyorum. Hala içinde Millet İttifakı ve İYİ parti de var. Diğer ittifakların oluşabilme ihtimali de canlılığını koruyor. İktidarı hem genelde hem yerelde yenmek için kurultayda ihtiyacımız olan şey değişimdir.”

İMAMOĞLU: CANPOLAT BİNDE BİRİNİ BANA SÖYLESEYDİ MAKUL KARŞILARDIM

İstanbul İl Kongresi’nde Cemal Canpolat’ın kullandığı ifadelerle ilgili gelen bir soruya ise İmamoğlu, “Sayın Cemal Canpolat’la ben haziranın ortasından itibaren belki 30’a yakın görüşmüşüzdür. O mikrofonda dile getirdiklerinin binde birini bana söyleseydi orada söylediklerini belki makul karşılardım” yanıtını verdi. Özgür Özel ise, “TBMM’den sonraki ikinci büyük meclis İBB Meclisi. Bizim kongremizde aile içerisinde kullanılan ifadeler her iki meclisin gündemine giriyorsa orada yanlış yapılmış demektir. Bunun dışında bir değerlendirmeye gerek yok” dedi.

Hamas saldırısında 1 Türk vatandaşı hayatını kaybetti! 1 yurttaş kayıp

Hamas-İsrail savaşında 6. gün! Gazze’ye gece boyu bomba yağdı! Ölü sayısı 2 bin 500’ü aştı