Zeynep Erdoğan’ı katleden Mehmet Erdoğan’ın müebbet hapsi istendi

Yayın tarihi: 16 Kasım 2021 Salı 1:48 pm - Güncelleme: 16 Kasım 2021 Salı 1:55 pm

Ankara’da yaşayan Zeynep Erdoğan’ı katleden Mehmet Erdoğan isimli erkeğin müebbet hapsi istendi. Zeynep Erdoğan, Mehmet Erdoğan hakkında daha önce darp suçlamasıyla dava açmıştı.

Ankara’da yaşayan Mehmet Erdoğan isimli erkek, evli olduğu Zeynep Erdoğan’ı katletti. Oğlu A.A.’yı bodrum kata kilitleyen Mehmet Erdoğan, Zeynep Erdoğan’ı öldürdükten sonra arabayla kaçmaya çalıştı. Olay, A.A.’nın ellerini çözerek dışarıya çıkıp yardım istemesi üzerine ortaya çıktı.

A.A.’nın yardım istemesiyle polis tarafından yakalanarak adliyeye çıkarılan Mehmet Erdoğan tutuklandı. Erdoğan’ın “Eşi kasten öldürmek” , “cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “kasten yaralama” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 26 yıla kadar hapsi istendi.

Mehmet Erdoğan isimli erkek, evli olduğu Opr. Dr. Zeynep Erdoğan’ı, Çankaya ilçesi Mutlukent Mahallesi’ndeki evlerinde katletti. Polis tarafından yakalanmasının ardından tutuklanan Erdoğan hakkında Ankara Cumhuriyet başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. Adli Tıp Kurumu’nda alınan rapora göre, Zeynep Erdoğan’ın vücudunda bıçak darbesi tespit edildi. A.A. ifadesinde Mehmet Erdoğan’ın, uyuduğu sırada kafasına sert cisimle A.A.’ya vurduğu, annesine ait kredi kartı ve evrakın bulunduğu çantanın yerini sorduğu, ardından da el ve ayaklarını bağlayarak bodrum kata indirdiğini söyledi.

ZEYNEP ERDOĞAN DAHA ÖNCE DARP SUÇLAMASIYLA DAVA AÇMIŞ

Zeynep Erdoğan’ın daha önce eşi için darp suçlamasıyla dava açtığı öğrenildi. Aynı zamanda, Zeynep Erdoğan’ın 315 bin TL ve 100 bin TL değerindeki altınının kaybolması üzerine şikayette bulunduğu, bu şikayetle ilgili de soruşturma açıldığı aktarıldı. Mehmet Erdoğan hakkında, Zeynep Erdoğan ile evlenmeden önce de dolandırıcılık, kredi ve banka kartlarının kötüye kullanılması, hırsızlık suçlarından verilen mahkumiyet ve hükümlerin yer aldığı belirtildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSİ İSTENDİ

Mehmet Erdoğan’ın kendisini savunduğu ve kendisini kaybettiği yönündeki savunmasına itibar edilemeyeceği aktarılarak ”eşi kasten öldürmek’, ‘cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘kasten yaralama suçlarından’ ağırlaştırılmış müebbet ve 26 yıla kadar hapis talep edildi. Mehmet Erdoğan, iddianameyi kabul eden Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

Bir kadın cinayeti daha!