Zeynep Altıok’tan Sivas hükümlüsünü affeden Erdoğan’a tepki

Yayın tarihi: 31 Ocak 2020 Cuma 3:08 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2020 Cuma 3:10 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sivas katliamı davasında ağırlaştırılmış müebbet alan Ahmet Turan Kılıç’ın sağlık sorunlarını gerekçe göstererek kalan cezasını affetmesine tepki gösteren Zeynep Altıok, “Adaletin gelmesi için adım atmayan devlet şimdi sanıkları kurtarmanın peşine düşmüş durumda” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivas Madımak katliamı hükümlüsünü affetti

Sivas Katliamı’nda hayatını kaybeden şair Metin Altıok’un kızı olan Zeynep Altıok bianet’e yaptığı açıklamada, davanın Mart 2012’de zaman aşımına uğradığını belirterek bu tarihten sonra faillerin serbest bırakılması için çalışmalar yapıldığını söyledi. “Milletvekili olduğum dönemde katliamın faili olan kaç kişinin içeride olduğunu ve kaç kişinin serbest bırakıldığını öğrenmek için soru önergeleri vermiştim. Fakat hiç birine cevap verilmediği gibi ‘kişisel ve uzun’ denilerek soru önergeleri Meclis Başkanlığı’nca tarafıma iade edildi. Çünkü özel olarak sakladıkları bir hükümlü bilançosu var” diyen Altıok, şunları kaydetti:

“Hasta tutuklu denilerek daha evvel adli tıbba sevk edilen Kılıç adli tıptan hasta olduğuna dair bir rapor alamayınca, Kılıç’ı muayene edenlere soruşturma açılmıştı. Bizim basından öğrendiğimiz son haber buydu. Fakat şu ana Kılıç serbest bırakılan tek kişi midir? Hayır değildir. Cezai indirimle serbest bırakılan başka kişilerin olduğunu da biliyoruz.

‘ADALETİN BULMASI İÇİN HİÇ ÇABA SARF ETMEDİLER’

“Sanıkların mağdur olduğu kurbanların ise ciddiye alınmadığı bir düzen halini aldı bu durum. Adaletin bulması için hiç çaba sarf etmediler. Bu ülkede yüzlerce hasta tutuklu var ve hasta tutukların nice başvurularına kimse cevap vermedi. Hastalığına rağmen ölüme terk edilen Kuddusi Okkır gibi, hayati tehlikesine rağmen hastaneye sevkine izin verilmeyen Selahattin Demirtaş gibi onca hasta, yaşlı ve mağdur tutuklu için çalışmayan sistem kimilerini koruyup kolluyor.”

‘BÜTÜN HASTA TUTUKLULAR İÇİN BÖYLE BİR TASARRUFTA BULUNABİLİR Mİ?

“Bu şekilde ölüme terk edilen insanları hatırlayın. En son Selahattin Demirtaş’ın hastalığının nasıl gizlendiğini hatırlayın. Ben nice tutukluyu, hükümlüyü bırakarak böylesi bir affetmenin hangi kişisel ilişkiyle olduğunu merak ediyorum sadece. Cumhurbaşkanı bütün hasta tutuklular için böyle bir tasarrufta bulunabilir mi?”