Zelenski Erdoğan’a teşekkür etti! Ukrayna’nın neo-Nazileri Türkiye’ye geliyor

Yayın tarihi: 22 Eylül 2022 Perşembe 1:52 pm - Güncelleme: 22 Eylül 2022 Perşembe 1:55 pm

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, Rusya’nın serbest bıraktığı Ukraynalı askerlerin arasında bulunan 5 Azov askerinin Türkiye’de kalacağını açıkladı. Zelenski, neo-Nazizm ile bağlantılı Azov askerleri için AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Rusya-Ukrayna Savaşı sırasında esir düşen 215 kişinin takasının yapıldığı duyuruldu. Ukrayna tarafından esirler arasında farklı rütbede askerlerin ve Azov Taburu’ndan askerlerin olduğu açıklandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, neo-Nazi ve SS sembolleri ve kıyafetleri giyen ve neo-Nazi görüşlerini ifade eden üyeleri olan aşırı sağcı bir milis olarak tanımlanan Azov Taburu askerlerinin savaş bitene kadar Türkiye’de ‘rahat koşullarda’ kalacaklarını açıklayarak AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.
Zelenski’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Rus esaretindeki 188 Azovstal ve Mauripol savunucusunun da olduğu 215 kişiyi geri getirdik: 108 Azov askeri, ulusal muhafızlar, deniz askerleri, sınır muhafızları, polisler, bölgesel savunmacılar, güvenlik servisi çalışanları. Artık güvendeler. Herkesi hatırlıyor ve kurtarmaya çalışıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığımız anlaşmaya göre, 5 Azov komutanı savaş bitene kadar iyi koşullarda Türkiye’de kalacaklar. Ailelerini görebilecekler. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, halkımızı özgürleştirme hususundaki öncü rolünden dolayı içtenlikle teşekkür ediyorum.

Ukrayna, devletimize yönelik yardımlarından dolayı bir minnettarlık nişanesi olarak 10 yabancı vatandaşı Rus esaretinden kurtardı. Bunlar, 5 Birleşik Krallık vatandaşı, 2 ABD vatandaşı ve Fas, İsveç ve Hırvatistan vatandaşları. Suudi Arabistan’ın arabuluculuğuyla evlerine geri dönecekler. Katkıda bulunan herkese gerçekten minnettarım.”

Ukrayna NATO silahlarının ticaretinin büyüyüp genişlediği pazar haline geliyor