Zamdan sonra Erdoğan’ın şeker açıklamasına Saray’dan sansür

Yayın tarihi: 31 Mart 2022 Perşembe 4:15 pm - Güncelleme: 31 Mart 2022 Perşembe 4:18 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan ziyaretinin ardından yaptığı açıklamalarda şeker fiyatlarının iyi olduğunu söylemişti. Ancak Türkşeker, şeker fiyatlarına yaptığı zammın ardından Erdoğan’ın açıklamaları sansürlendi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin şekerle ilgili sorularını yanıtladı. Erdoğan şeker fiyatlarının iyi olduğunu savunarak fırsatçılara göz açtırılmayacak dedi. Erdoğan’ın açıklaması şöyle:

Şekerde de biliyorsunuz fırsatçılar bazı yanlışlar yaptılar. Şekerle ilgili de gerek TÜRKŞEKER gerek Konya gerek Kayseri buralarda yine adımlarını olumlu istikamette atacaklar ve bu fırsatçılara bu üç önemli merkez fırsat vermeyecek. Mümkün olduğunca TÜRKŞEKER orijinli bir adımı inşallah şekerde de atacaklar. Bunun dışında da şu anda bizim şekerde ithale falan da ihtiyacımız yok. Mevcut imkanlar buna elveriyor. Fiyatlar da şekerde fena değil, yani şekerde öyle pahalı bir fiyat uygulaması yok. Bu da böyle devam ediyor. Ama şekerde fiyat piyasada balans ediliyor. Onun için de herhangi bir endişe taşımıyoruz.

Türkşeker, şekere yüzde 30 zam yapınca saraydan Erdoğan’ın açıklamalarına sansür geldi. Saray’dan servis edilen ikinci açıklamada Erdoğan’ın şeker ile ilgili söyledikleri çıkartıldı.

Erdoğan asgari ücret için dün dediğini bugün değiştirdi

İLK SERVİS EDİLEN AÇIKLAMA

İKİNCİ SERVİS EDİLEN AÇIKLAMA

Gazeteci Bahadır Özgür sansürle ilgili şunları yazdı:

“Erdoğan’ın konuşmasındaki ‘şeker’ bölümü nasıl uçtu? Erdoğan, Özbekistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Uçaktaki soru-cevap bölümü 14.00’a kadar ambargolu olarak medyaya servis edildi. Ama sonra panik halde ikinci bir metin gönderildi. Peki neden? Gıda ile ilgili cevabın ilk halinde Erdoğan, “Şekerle ilgili Türkşeker adımlarını olumlu atacak ve bu fırsatçılara fırsat vermeyecek. Fiyatlar iyi” diyor. İşte aynı saatlerde Türkşeker’in %30 zam haberi uçağa ulaşınca panik halde bu bölüm uçurulup, yeni metin servis edildi.”