İstanbul’da ekmeğe zam iddiası! Valilikten açıklama geldi

Yayın tarihi: 8 Temmuz 2023 Cumartesi 9:21 am - Güncelleme: 8 Temmuz 2023 Cumartesi 5:48 pm

İstanbul’da 230 grama düşürülen ekmeğin fiyatı 8 TL’ye yükseldiği iddia edildi. İstanbul Valiliği ise söz konusu iddiayı yalanladı. Valilikten yapılan açıklamada, “İstanbul’da Ekmek Fiyatları ile ilgili yeni bir düzenleme yapılmamıştır. Halen 200 gr ekmek 5 TL’den satılmaktadır” denildi.

Hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Asgari ücrete ara zammın yapılmasının ardından zam ve vergi artışları ekmek fiyatlarını da vurdu.

İstanbul’da ekmeğin kilogramı 35,5 TL’ye yükselirken, 230 gram ekmeğin 8 TL, simit ve poğaçanın 10 TL, açmanın ise 12 TL olduğu iddia edildi.

Geçtiğimiz günlerde Un ve Unlu Mamuller Komitesi eski Başkanı Hasan Demir, Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamada 240 gramlık ekmeğin 230 grama düşürülerek fiyatının 8 TL olmasını, 200 gramlık ekmeğin ise 7 liraya yükseltilmesini beklediklerini söylemişti.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, ekmek zammı iddialarını yalanladı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “İlimizde Ekmek fiyatlarının zamlandığına dair basın ve sosyal medyada Haberler yer almıştır. İstanbul’da Ekmek Fiyatları ile ilgili yeni bir düzenleme yapılmamıştır. Halen 200 gr ekmek 5 TL’den satılmaktadır”

İstanbul’da ekmeğe zam geliyor