Zafer Partisi’nin İstanbul adayı eski Ülkü Ocakları Başkanı Azmi Karamahmutoğlu oldu

Yayın tarihi: 8 Ocak 2024 Pazartesi 10:57 am - Güncelleme: 8 Ocak 2024 Pazartesi 11:02 am

Zafer Partisi‘nin İstanbul adayı, MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in atadığı son Ülkü Ocakları Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu oldu.

Türkiye 31 Mart’ta yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gidecek. Yerel seçimde en kritik kentlerden biri olan İstanbul’da da adaylar netlik kazandı. CHP, Ekrem İmamoğlu’nu bir dönem daha aday gösterirken; AKP, eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un adaylığını açıkladı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da İstanbul’daki adaylarını açıkladı. Özdağ, MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in hayattayken atadığı son Ülkü Ocakları Genel Başkanı olarak bilinen Azmi Karamahmutoğlu’nu aday gösterdiklerini duyurdu.

Özdağ, “Sevgili Azmi Karamahmutoğlu başkan ile Türkiye ve İstanbul’un sorunlarını konuştuk. İstanbul bir çok Avrupa ülkesinden büyük nüfusu ile bir ülke boyutlarında. Başta deprem, sığınmacılar, uyuşturucu ve trafik olmak üzere bu ağır sorunları aşacak bir liderliğe ve kadroya ihtiyaç olduğu konusunda mutabıkız” dedi.

Özdağ’ın paylaşımı şu şekilde:

“Sevgili Azmi Karamahmutoğlu başkan ile Türkiye ve İstanbul’un sorunlarını konuştuk. İstanbul bir çok Avrupa ülkesinden büyük nüfusu ile bir ülke boyutlarında. Başta deprem, sığınmacılar, uyuşturucu ve trafik olmak üzere bu ağır sorunları aşacak bir liderliğe ve kadroya ihtiyaç olduğu konusunda mutabıkız. Azmi başkan hayalindeki İstanbul’dan bahsederken ‘Sabah 02.30’da İstiklal caddesinde bir genç kız kendisini güven içinde hissederek yürüyorsa İstanbul doğru yönetiliyor demektir’ dedi. Evet, kadınlar ve çocuklar için korkmadığımız bir İstanbul’a ihtiyacımız var.”

Azmi Karamahmutoğlu kimdir?

Zafer Partisi Kars ve Iğdır’da HDP’nin rakibini destekleyecek!

Kaynak: TELE1