Azmi Karamahmutoğlu kimdir?

Yayın tarihi: 8 Ocak 2024 Pazartesi 11:02 am - Güncelleme: 8 Ocak 2024 Pazartesi 11:20 am

Zafer Partisi’nin 31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde İstanbul’dan aday gösterdiği Azmi Karamahmutoğlu‘nun hayat hikayesi merak ediliyor? İşte Karamahmutoğlu’nun hayatı…

Azmi Karamahmutoğlu, 1958’de Erzurum’un Oltu ilçesinde doğdu. Eğitim hayatına Erzurum’da başlayan Karamahmutoğlu, üniversite eğtimini almak üzere Ankara’ya yerleşti. 1980 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu.

TÜRKEŞ’İN ATADIĞI SON ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI

Karamahmutoğlu, MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in hayattayken atadığı son Ülkü Ocakları Genel Başkanıdır. Karamahmutoğlu, daha sonra 1997’de görevini Mustafa Hakan Ünser’e bıraktı.

MHP’NİN 97’DEKİ OLAY KONGRESİNİN BAŞROLÜ OLDU

Türkeş’in ölümünün ardından 1997’de yapılan MHP Kongresi’nde, Tuğrul Türkeş’e destek veren Karamahmutoğlu, ikinci tur oylamadan önce diğer adaylar Devlet Bahçeli lehine çekilince sahneye çıkmış, “Yaşasın hainler için illegalite. Bunu fert olarak başlatıyorum. Burada yapılan pazarlıklı kongreyi tanımıyoruz. Türkeş nerede biz orada” diye bağırmıştı. Ardından kongre karıştı ve sandalyeler havada uçuştu. Çıkan kavga sonucunda kongre ertelenmişti.

MHP’nin 1997 yılındaki olaylı kongresi.

MHP’nin 1997 yılındaki olaylı kongresi.

Bir dönem KKTC’de Ülkü Ocakları’nın teşkilatlanma çalışmalarına yönelik çalışmalar da başlatan Azmi Karamahmutoğlu, 1991 yılında MHP’den Ankara Milletvekili seçildi. 1995 yılında MHP Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Ardından 1999 yılında ikinci kez MHP’nin Ankara Milletvekili olarak TBMM’de görev aldı.

REFERANDUMDA HAYIR ÇAĞRISI YAPTI

Bahçeli’nin genel başkan olduğu günden bu yana MHP’de hiç görev almayan Karamahmutoğlu, 2017 referandumunda da Hayır çağrısı yapmıştı. 14 mayıs seçimleri öncesinde de Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yapan Karamahmutoğlu, Kılıçdaroğlu’nun Ülkücü ve milliyetçi kanaat önderleriyle buluşmasına aracılık etmişti.

2002 yılında MHP’den ayrılan Azmi Karamahmutoğlu, siyasi kariyerine Zafer Partisi’nin çatısı altında devam ediyor.

Zafer Partisi’nin İstanbul adayı eski Ülkü Ocakları Başkanı Azmi Karamahmutoğlu oldu

Kaynak: TELE1