Zafer Partisi’nde ‘Cübbeli’ istifası

Yayın tarihi: 30 Ekim 2022 Pazar 6:05 pm - Güncelleme: 30 Ekim 2022 Pazar 6:05 pm

Zafer Partisi Genel İdare Kurulu üyesi Mustafa Arabul, Ümit Özdağ’ın 29 Ekim’de paylaştığı videodaki Cübbeli Ahmet ve Mahmut Ustaosmanoğlu’nun “Cumhuriyet düşmanı” gibi gösterildiği iddiasıyla istifa kararı aldı.

Zafer Partisi’nin 2 Ekim’de Ankara’da gerçekleştirdiği 1’inci Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Genel İdare Kurulu üyesi seçilen Mustafa Arabul, dün Genel Başkan Ümit Özdağ’ın sosyal medya hesabından paylaşılan 29 Ekim videosunda İsmailağa Cemaati’nden Cübbeli Ahmet ve Mahmut Ustaosmanoğlu’nun ‘Cumhuriyet düşmanı’ gibi gösterildiğini iddia ederek istifa kararı aldı. Gazeteci Hazar Dost’un haberine göre istifa kararını doğrulayan Arabul, “Benim İsmailağa Cemaati’yle bir bağlantı yok. Gönül bağım var sadece. İstifa dilekçem hazır, bugün ya da yarın kamuoyuna duyuracağım” dedi.

“ÜMİT BEY HABERİ OLMADIĞINI SÖYLEDİ”

Videodaki kısma tepki gösterdikten sonra Zafer Partisi Başkanı Ümit Özdağ’ın kendisine mesaj attığını söyleyen Arabul, “Ümit Bey, videoyu izlemediğini, rahatsız olunan kısımlardan haberi olmadığını söyledi” dedi.

İsmailağa Cemaati’nden kendisine destek geleceği için Zafer Partisi’nden siyasete atıldığını söyleyen Arabul, Ümit Özdağ’ın paylaşımının kabul edilemeyeceğinin altını çizdi.

ÖZDAĞ’IN PAYLAŞIMI NEYDİ?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Twitter adresinden paylaştığı videoda, “Atatürk’e düşmanlık yapanlar ancak bir mağlubiyeti yaşayacak zavallılardır. Atatürk için yapabileceğiniz bir tek şey var; sevin ve saygı gösterin! Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!” ifadelerini kullanırken videoda İsmailağa Cemaati’nin kurucusu Mahmut Ustaosmanoğlu ve Cübbeli Ahmet’in fotoğraflarına da yer verildi.

Ümit Özdağ uyarmıştı! IŞİD’in emiri ile iletişim sorumlusu Kırşehir’de yakalandı