Zafer Partisi ‘Escobar’ pankartını tüm illerde asma kararı aldı

Yayın tarihi: 16 Eylül 2022 Cuma 1:11 pm - Güncelleme: 16 Eylül 2022 Cuma 1:50 pm

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasındaki siyasi gerilim sürüyor. Dün akşam parti genel merkezine asılan “Yerli ve milli Escobar” yazılı pankart polis ekipleri tarafından indirilirken, pankartın bugün tüm il ve ilçe binalarına asılacağını öğrenildi.

Zafer Partisi Genel Merkezi’ne dün akşam asılan ve kamuoyunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu işaret ettiği öne sürülen “Türkiye’nin yerli ve milli Escobar’ı” yazılı pankart dün gece polis ekipleri tarafından indirildi.

Zafer Partisi binasına asılan “Yerli ve Milli Escobar” pankartı kaldırıldı

POLİSİN İNDİRDİĞİ PANKART YENİDEN ASILDI

Özdağ, pankartın indirilmesi için dün gece genel merkez binasına 100’den fazla polis memurunun sevk edildiğini belirterek, vinç yardımıyla indirilen pankartın yerine 1 saat sonra yeniden aynı pankartın asıldığını aktardı.

Özdağ’dan savcılığın ‘Yerli ve Milli Escobar’ pankartı kararına sert tepki!

TÜM TEŞKİLATLARA ASILACAK

Özdağ, genel merkez önünde yaptığı açıklamayla, “Yerli ve milli Escobar” pankartının bugün tüm il ve ilçelerdeki parti binalarına asılacağını kaydetti.

“ÇIKIP ‘ESCOBAR BENİM’ DİYENE KADAR ASACAĞIZ”

Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Günaydın, dün gece saat 03.30’da 100’den fazla polis Zafer Partisi Genel Merkezi’ni kuşatarak, bir vinç yardımıyla asmış olduğumuz pankartını kamu görevlisine hakaret suçu iddiasıyla indirdiler. 1 saat geçtikten sonra bu pankart tekrar buraya asıldı. Türkiye’deki bütün il ve ilçerimizde bugün tekrar asılacak. Ta ki bu kendisini hakarete uğramış hisseden kamu görevlisi ortaya çıkıp, ‘Bu hakaret bana yapılıyor, Escobar benim’ diyene kadar…” ifadelerini kullandı.

Küfürleşme olayında Ümit Özdağ detayları anlattı, Soylu özür dilerken hakaret etti

ESCOBAR KİMDİR?

Kolombiyalı uyuşturucu baronu ve Medellín Karteli’nin kurucusu olan Escobar, başta DEA olmak üzere çeşitli kurumlar tarafından ilk ve en ünlü “narko-terörist” olarak tanımlanmaktadır. Escobar, ABD desteğiyle Kolombiya’da düzenlenen operasyonlar kapsamında 2 Aralık 1993’te Medellin’de öldürüldü.